BRAVO!

POGLEDAJTE ŠTA NOVAK RADI DOK PROTIVNIK (20) IZLAZI SA TERENA: Nikad nije bio džentlmen godine, a ovo svi ignorišu!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je ponovo pokazao da je gospodin.

Izvor: Twitter/petexiao1/Screenshot

Novak Đoković juriša na "kalendarski slem" u Njujorku, ujedno i 21. "mejdžor" u karijeri čime bi nadmašio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, međutim neki i dalje nisu ubeđeni da je najbolji svih vremena.

Često se poteže tema ponašanja na terenu, pošto se mnogima ne sviđa što Đoković povremeno dozvoli da reaguje (pre)emotivno, pa tako pokaže emocije koje se drugima ne sviđaju. Desi mu se da poviče, opsuje ili da razbije reket, međutim kao da se ignoriše da se Nole isto tako džentlmenski ponaša prema protivnicima.

Videli smo mnogo primera u prethodnih nekoliko godina, a posebno je zanimljivo koliko poštuje mlađe kolege i uvek je spreman da im udeli savet, pomogne im kada su u nevolji ili ih jednostavno poštuje do kraja.

Tako je bilo i prethodne noći kada je pobedio talentovanog američkog tenisera Džensona Bruksbija (20), pa mu aplaudirao dok je izlazio sa terena u Njujorku. Đoković se pridružio publici koja je ispraćala svog miljenika, pošto je ostao bez snage u duelu sa srpskim asom koji je navikao na mečeve visokog intenziteta.

Lep gest Đokovića zabeležile su i kamere, pa bi možda to neko trebalo da pošalje žiriju koji svake godine dodeluje nagradu za fer-plej u tenisu, a nikada se nije desilo da pripadne Srbinu - samo Federeru i Nadalu.

Pogledajte!