Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ DOŽIVIO ŠOK, MUČIO SE, PA POKAZAO KO JE GAZDA: Novak preokretom ućutkao Njujork!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u 4. kolu US opena savladao Amerikanca Džensona Bruksbija.

Izvor: Profimeda

Novak Đoković je u četvrtfinalu US opena! Očekivano, ali uz dosta više muka nego što je moglo da se pretpostavi.

Najbolji teniser svijeta savladao je Džensona Bruksbija 3:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, i tako posle početnog šoka postavio stvari na svoje mjesto.

Nije bilo lako, tri sata je ponovo Novak morao da provede na terenu, ponovo je izgubio prvi set kao i protiv Keija Nišikorija, ali nije bilo panike. Ruku na srce, bio je to jako loš set Đokovića, sa pregršt grešaka, ali i fenomenalnih poteza mladog Bruksbija.

Dvadesetogodišnji Amerikanac je bio izvanredan u prvih sat i po igre, dok je imao snage i fokusa da muči Đokovića, ali i dok Novak nije malo navikao na nesvakidašnju igru rivala.

Posle perfektnog seta u kojem je napravio samo jednu grešku, od Bruksbija se očekivalo da bi mogao da ozbiljno namuči Đokovića i u nastavku. To jeste donekle bio slučaj, ali je i Novak ubrzavao igru i podizao nivo igre.

Nije ovo bio najbolji Đoković, iako je u poslednja tri seta prepustio samo sedam gemova. Mnogo ih je bilo maratonskih, jedan čak i od 20 minuta koji je pripao Amerikancu, ali je evidentno da bi Đoković u svojoj igri morao da ima još nekoliko "brzina".

Protiv Matea Beretinija, Italijana koji ga čeka u četvrtfinalu, Đoković će morati da bude daleko bolji. Biće to repriza finala Vimbldona, a Novak je sada prišao na samo tri pobjede od svetog grala zvani "kalendarski grend slem"...