OTKUD TO?

OVAJ DETALJ JE SVIMA PROMAKAO - ĐOKOVIĆ "ISKULIRAO" AMERIKANCE: Pozdravljao i prazne tribine, ali je promenio ritual!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novak Đoković nas je sve iznenadio na kraju meča protiv Holgera Runea u Njujorku.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković već godinama na karakterističan način pozdravlja publiku nakon pobeda. Okrene se ka svakoj od četiri tribine i podigne ruke uvis u znak zahvalnosti za podršku.

To smo viđali i na praznim stadionima, recimo na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali zanimljivo je da Đoković nije na takav način pozdravio navijače u Njujorku. Pobedio je Holgera Runea u četiri seta, pozdravio se sa njim na mreži, a potom samo odštetao do svog mesta.

Spremio je opremu, aplaudirao Runeu dok je izlazio sa stadiona, obavio obavezni intervju na terenu, "ispucao" potpisane loptice i potom otišao u svlačionicu jer mu obezbeđenje nije dozvolilo da potpiše autograme.

Zbog čega je Đoković promenio rutinu u Njujorku?

Vrlo lako može biti da je zaboravio da pozdravi navijače kako to uvek čini, pošto je bio delimično nervozan zbog svog lošeg servisa, ali isto tako ga je možda i iznervirala publika u Njujorku koja mu je zviždala i slavila njegove greške - dok su američki novinari to opravdali "podrškom Runeu".

Takođe, možda je Đoković odlučio da više uopšte ne pozdravlja publiku tako što se okreće ka sve četiri tribine, možda je došlo vreme za nešto novo...

Videćemo već u meču sa anonimnim Holanđaninom u drugom kolu da li je to sada postala praksa.