Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ NIJE MOGAO PROTIV MAŠINE SINERA! Nemilosrdni Italijan zaustavio Novaka i postao šampion u Šangaju!

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Novak Đoković je poražen od Janika Sinera u finalu mastersa u Šangaju.

Izvor: MN Press

Siner je apsolutno zasluženo došao do sedme titule u sezoni pobjedom u dva seta rezultatom 7:6(7:4), 6:3, a meč protiv najboljeg tenisera svih vremena je trajao sat i 39 minuta.

Činjenica da je Siner perfektno fizički pripremljen, a da Novak ima 14 godina više i da je tokom turnira imao probleme sa kukom i ramenom, vjerovatno su doprineli ishodu ovog meča.

Gledali smo odličan prvi set i veliku borbu. Obojica su igrali odlično, bili su sigurni na svom servisu, pa je taj-brejk bio najrealnija opcija za završetak prvog dijela.

Prvi put od početka meča je Đoković probao da odigra servis volej i to ga je koštalo uvodnog poena u taj-brejku.

Siner je nakon toga bio veoma siguran, servis je i dalje funkcionisao odlično, za razliku od Novakovog koji "13. gem" nije odigrao na svom nivou.

Uspio je da napravi jedan mini brejk i smanji zaostatak, ali je potom napravio grešku na mreži i omogućio Sineru tri vezane set lopte, što je Italijan iskoristio.

Nažalost, Italijan je nastavio da "melje" u drugom setu, dok je Novak imao puno problema u svojoj igri.

Servis je u prvom setu bio oružje, a u drugom glavobolja za Đokovića koji se ozbiljno mučio i prilikom izlazaka na mrežu.

U četvrtom gemu drugog seta smo vidjeli prve brejk lopte, nažalost imao ih je Italijan koji je iskoristio i ovu priliku koju je dobio.

Probao je Đoković, ali nije mogao da bude opasan na servisu fantastčinog Sinera.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.