Ostali sportovi

Kakav šok u Šangaju: Karlos Alkaraz ispao!

Autor Milutin Vujičić

Španski teniser Karlos Alkaraz eliminisan sa mastersa u Šangaju.

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz eliminisan je u četvrtfinalu mastersa u Šangaju! Niko to nije mogao ni da pretpostavi nakon što je Karlitos briljantno igrao prošle nedelje u Pekingu, pa su svi očekivali da će u polufinalu gledati reprizu borbe za titulu - protiv Janika Sinera. I dok je Italijan "isporučio" ranije danas protiv Danila Medvedeva, igra Karlosa Alkaraza se neočekivano raspala i ostavila ga bez polufinala Šangaja.

Tamo ćemo gledati Tomaša Mahača (23) iz Češke koji je danas igrao zaista maestralno i slavio 7:6, 7:5. Tako će u polufinalu biti izazivač najboljeg tenisera svijeta Janika Sinera, dok dobro znamo da sa druge strane žrijeba "vrijeba" Novak Đoković koji svoj meč četvrtfinala protiv Jakuba Menšika igra u petak.

 Ostaje nejasno i da li je na njega uticala i objava Rafaela Nadala da se povlači iz tenisa. Više puta je isticao Karlitos da mu je Nadal idol, što nije iznenađenje kada se zna da su zemljaci, a baš pred izlazak na teren sigurno je pročitao Rafinu poruku da će mu mečevi za Dejvis kup reprezentaciju Španije krajem novembra biti i poslednji u karijeri. Tada će igrati zajedno, baš kao što su na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje nisu mogli do titule u dublu.

Što se tiče Mahača, vidjećemo da li postoji šansa da iznenadi i Sinera, što neće biti nemoguće ako bude igrao kao i danas. Vrlo hrabro, agresivno, bez ustručavanja i time je uspio da "razoruža" Španca. Čak i kada je Alkaraz stigao do poravnjanja i šanse da osvoji drugi set i vrati se u meč, Čeh nije odustajao i napravio je novi brejk za 6:5, brzo potvrdivši pobjedu potom servisima.

Ovim porazom, postalo je i jasno da će Janik Siner kalendarsku 2024. završiti na prvom mjestu pošto je Alkaraz izgubio šansu da ga stigne, kao što je to bilo i lane sa Đokovićem.