Ostali sportovi

Marej bijesan, udario na Đokovića i Nadala: Ljut zbog saudijskih miliona, njega ne zanimaju!

Autor Nikola Lalović

Endi Marej nije oduševljen idejom egzibicionog turnira u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Profimedia

Endiju Mareju se uopšte ne sviđa što je trenutno glavna tema u teniskom svijetu "Siks king slem", novi turnir koji se igra u Saudijskoj Arabiji. Na njemu će igrati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, prvi teniser svijeta Janik Siner, kao i Danil Medvedev i Holger Rune. 

Milionske svote novca koje dobijaju teniseri za učešće okupile su sam krem tenisa, a ovo će i zvanično biti teniski turnir sa najvećim nagradnim fondom u istoriji. Ipak neće se igrati za poene, već je to takmičenje egzibicionog karaktera i Endija Mareja ne zanima uopšte.  Prvo se na tviteru javio britanski teniser Lijam Broudi koji je bio impresioniran promotivnim videom za ovaj turnir, a onda mu je Marej odgovorio. 

"Bez teksta sam kako je prokleto kul ovaj promotivni video. Vjerovatno najbolji koji sam video u tenisu. Pogledao bih ovakav film 10/10", napisao je Broudi, na šta se nadovezao nekadašnji broj jedan na ATP listi: "Osim što nije film i nećeš ga gledati jer je egzibicioni teniski događaj za koji nikoga nije briga!"

Turnir u Saudijskoj Arabiji na programu je od 16. do 19. oktobra, a svaki igrač će samo za pojavljivanje dobiti 1.500.000 evra, Ukupan budžet je ogroman pošto će pobednik dobiti 5.000.000 evra, što je skoro nego duplo više od svote koju je dobio Janik Siner za osvajanje US Opena.