Ostali sportovi

SKANDALOZNA ODLUKA: Srpski olimpijac brutalno kažnjen sa 5 mjeseci zabrane jer se krstio prije meča

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Kurir

Srpski olimpijac Nemanja Majdov objavio je da je dobio suspenziju od pet mjeseci zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Kurir

Kako je džudista saopštio, suspenzija je posljedica toga što se prekrstio prije ulaska na meč. Taj čin je ocijenjen kao prekršaj poštovanja pravila i normi takmičenja.

"Prije 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 mjeseci od strane svjetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama.

Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promijeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svjetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspijem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspjeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobjede.

Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svjetski šampion", napisao je srpski olimpijac.