Ostali sportovi

Nadal ispalio Federera u poslednji čas! Svi su mislili da ima opravdanje, ali nešto čudno se desilo

Autor Milutin Vujičić

Rafael Nadal odlučio da ne učestvuje na Lejver kupu iako nije povrijeđen. Samo se povukao.

Izvor: JAIME REINA / AFP / Profimedia

Rafael Nadal odlučio je iznenada da se povuče sa Lejver kupa, egzibicionog teniskog događaja koji već godinama organizuje njegov veliki rival i prijatelj Rodžer Federer. Kao i mnogo puta do sada, prva pomisao bila je da je Nadal povrijeđen, jasno je da se godinama unazad muči sa "hiljadu problema", ali ispostavlja se da uopšte nije to u pitanju!

Objasnio je Nadal da uopšte nije povrijeđen i da samo želi da ustupi svoje mjesto na Lejver kupu nekom drugom teniseru, što je za sve bio veliki šok: "Veoma sam razočaran što moram da podijelim sa vama da neću moći da se takmičim na Lejver kupu koji se igra u Berlinu naredne nedelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao Tim Evropu, moram da uradim ono što je najbolje za tim, a u ovom trenutku ima drugih igrača koji mogu pomoći timu da dođe do pobjede", bilo je sve što je rekao o svojoj neobičnoj odluci "Bik sa Majorke".

Već je odlučeno da će umjesto Nadala igrati Grigor Dimitrov, pa će u njegovoj ekipi biti još Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaraz, Aleksander Zverev i Danil Medvedev. S druge strane, "Tim Svijeta" će predvoditi Džon Mekinro i na raspolaganju će imati Alehandra Tabila, Aleksa de Minora, Tejlora Frica, Bena Šeltona, Tomija Pola i Frensisa Tijafoa, a jasno je da su Evropljani - čiji je "selektor" Bjern Borg - veliki favoriti.

Inače, Novak Đoković se nije našao u kombinaciji za nastup na Lejver kupu i nije poznato da li je uopšte bio pozvan, a poslednji put učestvovao je na oproštaju Rodžera Federera od tenisa 2022. godine. Mnogi su spekulisali da bi i Nadal mogao da se oprosti na ovom turniru, ali očigledno da se to neće desiti.

Ostaje da se vidi da li će Nadal učestvovati uopšte na nekom turniru do kraja kalendarske godine, a poslednji nastup imao je na Oli

 mpijskim igrama u Parizu gdje ga je pobijedio Novak Đoković.