Ostali sportovi

MAJA RAJKOVIĆ U SUBOTU NASTUPA NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Rajković je ponovila da je plasmanom na Paraolimpijske igre ispunila svoj san, navodeći da ne želi da bude samo učesnik već i da rezultatom opravda učešće.

Izvor: Erin Alexis Randolph / Alamy / Alamy / Profimedia

Crnogorska paraatletičarka Maja Rajković kaže da se ne opterećuje konkurencijom i rezultatima protivnica, već da je njihov kvalitet motiviše da na Paraolimpijskim igrama u Parizu pruži svoj maksimum.

Ona će sjutra debitovati na Paraolimpijskim igrama, a u Parizu takmičiće se u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice).

Rajković je ponovila da je plasmanom na Paraolimpijske igre ispunila svoj san, navodeći da ne želi da bude samo učesnik već i da rezultatom opravda učešće.

“Prije svega ja sam borac i sjutra ću dati maksimum da ostvarim svoj najbolji rezultat. Svjesna sam konkurencije, koja je izuzetna. Sve što vrijedi u koplju je na Paraolimpijskim igrama u Parizu”, kazala je Rajković.

Ona je naglasila da sve učesnice u njenoj kategoriji imaju bolji rezultat.

“To me ne opterećuje, već dodatno motiviše i inspiriše da u Parizu pružim svoje najbolje izdanje. Cilj je da bacim svoj njabolji rezultat. Neće biti lako, ali jedno je sigurno da ću uraditi sve da ga ostvarim”, kazala je Rajković.

Početak takmičenja u bacanju koplja predviđeno je za deset sati.

Rajković je nastup na Paraolimpijskim igrama obezbijedila osvajanjem četvrtog mjesta na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Nosilac je bronzane medalje sa Evropskog prvenstva u Bidgošću 2021. godine. Rajković će u subotu zaključiti nastup crnogorskih sportista na Igrama u Parizu.