Ostali sportovi

Još jedan veliki šok na US Openu: Njujork je u delirijumu, vidjeće ono što nikad nije!

U dijelu žrijeba u kojem je bio Novak Đoković dobićemo finalistu koji nikad nije nastupio u meču za grend slem titulu.

Izvor: Profimedia

Američki teniser Tejlor Fric napravio je senzaciju na US Openu, pobijedivši Aleksandera Zvereva, 7:6, 3:6, 6:4, 7:6. Tim trijumfom, 26-godišnji igrač iz Kalifornije prvi put u karijeri je ušao u polufinale grend slema. I to baš pred domaćom publikom!

Tokom godine u kojoj je definitivno ušao u društvo najboljih na svijetu i nastupio u četvrtfinalima svih grend slemova osim Rolan Garosa (4. kolo), on je prvi put preskočio i tu prepreku i ušao u borbu za finale. Tamo će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova ili svog zemljaka, Frensisa Tijafoa. Ko god da pobijedi u polufinalu od te trojice igrača biće ispisana istorija, jer niko od njih nije igrao u grend slem finalu!

Naravno, sve ovo događaja se u Novakovom dijelu "kostura", u kojem je Đokovićev "dželat", Austrlijanac Aleksej Popirin, izgubio već u sljedećem meču protiv Tijafoa (1:3 u setovima).

Na drugoj strani "kostura", parovi četvrtfinala su Janik Siner - Danil Medvedev i Džek Drejper i Aleks De Minor. 

A nakon eliminacije Aleksandera Zvereva, četvrtog nosioca koji je kroz karijeru navikao ljubitelje tenisa na slične padove i razočaranja, zaista je mali broj "preživjelih" Top 10 nosilaca. To su Siner (1), Medvedev (5), Dimitrov (9) i De Minor (10). Više nisu u većini.