Ostali sportovi

Novak plakao pred ćerkom, pa zagrlio baš njega! Poznati Amerikanac nije mogao da vjeruje da mu je Đoković prišao

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković doživio je na US Openu jedan od najemotivnijih trenutaka u karijeri.

Izvor: Eurosport/Screenshot

Novak Đoković i Njujork - to je uvijek posebna veza, još od kada je Srbin počeo da osvaja titule na "Flešing medou". Na tom terenu je ostvario jednu od najvećih pobjeda u istoriji tenisa, u septembru 2011. protiv Rodžera Federera i bio je to uvod u prvi od njegova četiri trofeja u Njujorku.

Poslednji u tom nizu osvojio je prošle godine, kada se doslovno slomio pod emocijama. Pobijedio je Danila Medvedeva, otišao u svoj boks i zagrlio svoje najbliže. Najviše vremena proveo je u zagrljaju sa ćerkom Tarom, za koju je snažno, očinski vezan, a onda je u svom boksu ugledao i prijatelja, slavnog holivudskog glumca Metjua Mekonahija. On je sjedio kraj Novakovog oca, Srđana Đokovića.

Izvor: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mekonahi (54) je veliki sportski fan i to javno pokazuje komentarišući sportske događaje na svojim profilima na društvenim mrežama, a o Novaku ima posebno lijepo mišljenje. Vidjeli su to i svi u Njujorku, kad su ugledali kako Đoković srdačno grli i pozdravlja zvijezdu filmova "Poslovni klub Dalas", "Vuk sa Volstrita", "Isterstelar" i drugih.

Amerikanac je i ove godine izrazio divljenje prema Novaku, kada je vidio kako Srbin pobeđuje Italijana Lorenca Musetija u 3:07 ujutru, pa onda 37 sati kasnije na doslovno jednoj nozi i uz iskidani meniskus pobjeđuje Argentinca Fransiska Serundola u meču od četiri sata i 39 minuta. "Novak je više od mentalne mašine", objavio je kratko i jasno Mekonahi.

Amerikanac iz Teksisa aktivno i ovog avgusta prati Novakove mečeve na US Openu i pobjede srpskog tenisera protiv Moldavca Radua Albota i srpskog predstavnika Lasla Đerea. Nole će sledeći meč igrati protiv Australijanca Aleksandra Popirina, a termin tog meča tek će biti određen.