Ostali sportovi

Da li su Đoković i Alkaraz prijatelji? "Čim stanemo na teren..."

Autor Dragan Šutvić

Španac iskreno odgovorio novinaru na pitanje o svom prijateljstvu sa najvećim teniserom svih vremena.

Izvor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Karlos Alkaraz govorio je na US Openu o svom odnosu sa Novakom Đokovićem. Cijeli svijet zna da se oni odlično poznaju van terena, ali mnoge od pojavljivanja Španca na ATP turu interesuje kako se slažu privatno.

"Svaki put kada stanemo na teren, igramo odličan tenis. Svaki put kada se sretnemo to su zaista dobri i intenzivni mečevi", kazao je Španac.

"Van terena imamo veoma dobro prijateljstvo. Mnogo razgovaramo u svlačionici, svaki put kada vidimo jedan drugog. Čim stanemo na teren, više nema prijateljstva, ali poslije toga, nakon što se povučemo sa terena, imam zaista dobar odnos sa mnogo igrača. Novak je jedan od njih", dodao je Alkaraz.

Novak Đoković je trenutno drugi nosilac na US Openu, a Karlos Alkaraz je treći. Novak je i aktuelni branilac titule i mnogi još od žrijeba prije nedjelju dana priželjkuju da se njih dvojica sretnu i u finalu na "Artur Ešu".

"Ludo je u Njujorku. Volim da ovdje igram. Publika ti ovdje daje energiju koju vjerovatno ne osjetiš na drugim terenima", kazao je Španac.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su ovog ljeta jedan od najvećih teniskih mečeva u istoriji Olimpijskih igara, u finalu u Parizu, u kojem je Srbin ostvario dečački san, osvojio zlato, odslušao himnu "Bože pravde" na stadionu "Filip Šatrije" i upotpunuo svoj niz trofeja i medalja. Sada ima sve, a i dalje hoće još. A da bi to "još" ostvario, moraće da nastavi da pobjeđuje Alkaraza.

Njih dvojica do sada su odigrali sedam međusobnih mečeva i skor u njima je 4-3 za Srbina. Da li će u Americi ponovo stati jedan naspram drugog na najvećoj sceni? Novak Đoković igraće u noći između srijede i četvrtka od 2.30 protiv zemljaka Lasla Đerea u 2. kolu, a Alkaraz je prvom kolu pobijedio Australijanca Tija Lua i zakazao meč 2. kola protiv Holanđanina Botilka Van de Zanshlupa.