Ostali sportovi

Siner se pogubio na US Openu: Publika ga napala čim je kročio na teren!

Publika u Njujorku nije lijepo dočekala Janika Sinera.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Janik Siner nije lijepo dočekan u Njujorku! Drma tenis doping afera vezana za najboljeg tenisera na ATP listi, novinari ne prestaju da ga pitaju oko dva testa koja su mu bila pozitivna u martu, a sada je i publika pokazala da neće da ga trpi! Imao je lak žrijeb za prvo kolo Italijan pa je upisao pobjedu protiv domaćeg tenisera Makenzija Mekdonalda sa 3:1 u setovima, a očigledno su zvižduci koje je doživio kada je izlazio na teren itekako uticali na njega. Prvi set je izgubio, a zatim je rutinirao slabijeg rivala, bilo je 2:6, 6:2, 6:1, 6:2 

Djelovao je Siner mirno dok je izlazio na teren, ali to je očigledno bila samo maska. Nije mu prijalo to što je pun stadion zviždao kada je ulazio na teren i što su sve vrijeme navijali protiv njega. Sama činjenica da je izgubio prvi gem na meču na svoj servis i da je dozvolio čak tri brejka u prvom setu dovoljno govori. Svakako da bi Amerikanac Mekdonald i inače imao podršku publike, ali sada uz nedavni doping skandal sve je bilo još jače. 

A u drugom kolu ga čeka bukvalno sve isto. Sastaće se ponovo sa Amerikancem, ovoga puta Aleksom Mikelsenom koji bi kao 49. na ATP listi trebalo da bude mnogo teži rival. On je u prvom kolu dobio sunarodnika Eliota Spicirija 6:1, 7:5, 6:3 i tako zakazao meč sa brojem jedan. Pogledajte kako je publika na US Openu dočekala Janika Sinera: