Ostali sportovi

Novak Đoković oborio još jedan rekord: Najveći teniski stadion nije vidio boljeg!

Autor Dušan Ninković

Pobjeda Novaka Đokovića u prvom kolu US opena ima veliki značaj.

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski je izborio plasman u drugo kolo ovogodišnjem US opena i krenuo je ka 25. grned slem tituli u karijeri. Na prvom meču u Njujorku savladao je Moldavca Radua Albota (62, 6:2, 6:4) i tako još jednom ispisao tenisku istoriju, kao nebrojeno puta do sada.

Novaku je ovo bila 78. pobjeda na stadionu Artur Eš, najvećoj pozornici u svijetu tenisa! Niko u istoriji nema više pobjeda na ovom terenu, što je još jedan od pokazatelja koliko je tokom skoro dvije decenije Novak Đoković dominantan u teniskom svijetu i to u najjačoj eri ovog sporta.

"Nisam znao taj podatak, ovo je najveći i najglasniji stadion u našem sportu. Noćne sesije su sjajne, nevjerovatna energija, hvala svima koji su došli. Drago mi je zbog još jednog zanimljivog dostignuća", rekao je Novak Đoković nakon pobjede u prvom kolu.

Naravno, Novak Đoković će imati priliku i da popravlja svoj rekord na jednom od stadiona koji su simbol za tenis. Pošto se sasvim opravdano svrstava među najveće favorite za osvajanje turnira i narednih dana ćemo ga gledati na istom mjestu - prvo protiv srpskog tenisera Lasla Đerea, a zatim ako pobijedi i protiv boljeg iz meča Alekseja Popirina i Pedra Martineza.