Ostali sportovi

Povreda Karlosa Alkaraza zabrinula sve! Hitno je prekinuo trening, sve se vidi na snimku

Autor Mladen Šolak

Priprema Karlosa Alkaraza za US Open u subotu nije protekla prema planu.

Izvor: @TennisPuneet/X

Španski teniser Karlos Alkaraz prekinuo je trening na US Openu zbog moguće povrede članka. Isplivao je video-snimak na kojem je lako uočljiv trenutak u kojem je šampion Rolan Garosa i Vimbldona iskrenuo stopalo i osjetio snažan bol. Posle toga nije želeo da bilo šta rizikuje, već je u dogovoru sa svojim saradnicima napustio teren.

Pogledajte tu scenu sa Alkarazovog treninga u Njujorku:

Karlos Alkaraz igraće prvi meč na US Openu u utorak protiv kvalifikanta iz Australije Lija Tua, a na žrijebu je odlučeno da Španac neće moći da se sretne sa Novakom sve do eventualnog finala. U istom dijelu "kostura" u kojem je Alkaraz nalazi se i Janik Siner, prvi nosilac na poslednjem grend slemu u sezoni.

Alkaraz je stigao u Njujork posle bolnog poraza u Parizu, u finalu Olimpijskih igara, a potom i posle eliminacije u prvom kolu Sinsinatija protiv Francuza Gaela Monfisa. Očigledno uzdrman zbog olimpijskog neuspjeha, Karlos će u uvodnim rundama u Njujorku sigurno tražiti i igru i samopouzdanje za najvažnije bitke u završnici turnira koji je osvojio 2022. godine. Bio je to prvi grend slem trofej za Alkaraza od njegovih trenutno četiri u kolekciji.