Ostali sportovi

LAZOVIĆ NOVA SELEKTORKA "LAVICA"

Autor Vasilisa Grgurević

Nova selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore je Suzana Lazović, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG).

Izvor: RSCG

Kako je objavio Rukometni savez Crne Gore, njoj će to biti povratak u crnogorski rukomet, nakon što je bila prva saradnica Bojane Popović na klupi reprezentacije do 18 godina na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj 2018. godine, te prvi trener na Evropskom prvenstvu za igračice do 19 godina u Mađarskoj godinu kasnije.

Proslavljena pivotkinja naše reprezentacije koja je sa Crnom Gorom osvojila srebrnu olimpijsku medalju i evropsko zlato 2012. godine, na klupu „lavica“ dolazi nakon odličnih rezultata koje je ostvarila za juniorskom reprezentacijom Kine.

Sa tom selekcijom ostvarila je veliki uspjeh i izborila plasman u glavnu rundu na Svjetskom prvenstvu za igračice do 20 godina koje je u junu održano u Sjevernoj Makedoniji.

Osim dvije medalje u seniorskom uzrastu sa crnogorskom reprezentacijom, Lazović je bila i članica generacija koja se okitila bronzanom medaljom na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. godine.

Sa ekipom Budućnosti je osvojila dva trofeja EHF Lige šampiona i to 2012. i 2015. godine.