Ostali sportovi

Nole ne pamti kad je bio u ovakvoj situaciji: Siner osvaja titule i bježi "debelo", a to nije najgora vijest

Janik Siner osvojio je Sinsinati i dodatno je pobjegao Novaku Đokoviću koji do kraja godine ima ogroman broj poena koje mora da brani i mogao bi da ispadne iz TOP3.

Izvor: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je masters u Sinsinatiju pošto je bez većih problema pobijedio domaćeg predstavnika Frensisa Tijafoa 2:0 (7:6, 6:2). To je čak peta titula za Sinera u ovoj godini i ubjedljivo je najuspješniji teniser na ATP turu, tako da će kao favorit doći i na US Open jer je uvećao prednost u odnosu na Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Od ponedjeljka, Siner će imati 9.760 bodova, dok će "debelo iza" njega biti Novak Đoković sa 7.460. Vjerovatno se ni sam Đoković ne sjeća kada je imao toliki zaostatak za prvim na ATP listi, ali to su nove okolnosti na koje mora da se navikne uoči US Opena, dok je jedina dobra vijest da je Karlos Alkaraz doživio ranu eliminaciju u Sinsinatiju - što znači da će ostati trećeplasirani uoči žrijeba. Ipak, razlika je minimalna jer ima 100 bodova manje od Noleta.

Između ostalog, to znači da Siner i Đoković ne mogu da se sretnu prije finala, dok Alkaraz može na jednog od njih, pa bi u teoriji trebalo da ima teži put. Ali, već smo vidjeli da Noleta najviše motiviše kada ima težak žrijeb, kao recimo na Olimpijskim igrama gdje je pobijedio Nadala, Cicipasa i Alkaraza - bez izgubljenog seta.

Interesantno, Siner je ove sezone osvojio čak 7.400 bodova, dok je Nole na tek 3.160 zbog slabijih rezultata na grend slemovima i manje učešća na mastersima. Do kraja godine Nole brani još čak 4.300 bodova jer je osvojio US Open, Pariz i ATP finale...

To ujedno znači da će se ove godine teško vratiti na prvo mjesto ATP liste, ali od naredne bi to mogao da bude cilj.