Ostali sportovi

"Najluđi" teniser svijeta opet napravio skandal! Odstranjen s finala Damira Džumhura (VIDEO)

Autor Nebojša Šatara

Bernard Tomić, teniser iz Australije, koji ima korijene iz Bosne i Hercegovine, opet je napravio skandal i to na finalu čelendžera u Dominikanskoj Republici, gdje je titulu osvojio prvi reket BiH Damir Džumhur.

Izvor: x/screenshot

Džumhur je rano jutros po našem vremenu u Santo Domingu osvojio 28. turnir u karijeri, pobjedom nad Andreasom Andradeom iz Ekvadora sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

Duel je s tribina posmatrao i Tomić, čiji je otac iz Tuzle, a majka iz Brčkog, koji je napravio novi skandal zbog kojeg je izbačen sa meča.

Naime, stalno je dobacivao obojici igrača, pa je Damir otišao s njim da razgovara, a onda je reagovao i supervizor s kojim je otišao kod sudije.

"Šta nije uredu s tobom? Imaš probleme, ovaj mora biti sklonjen", rekao je Džumhur sudiji, a onda je sa supervizorom udaljio Tomića s tribina.

Mediji u Dominikanskoj Republici navode da je Tomić više smetao Andradeu, koji je pobijedio Australijanca u četvrtfinalu jer je htio da se osveti Ekvadorcu zbog poraza. Odbio je tada i da se rukuje s Andradeom nakon meča i napustio je teren vrijeđajući protivnika.

"Možda nisam veliki teniser, ali nisam loša osoba i loš gubitnik", rekao je ekvadorski teniser nakon trijumfa nad Tomićem.

A sada je tokom finala išao od ugla do ugla kako bi dekoncentrisao Andradea, zbog čega su ga izbacili sa finalnog duela.

Džumhur je ovom pobjedom ostvario veliki skok na ATP listi i sa 100. mjesta će u ponedjeljak skočiti do 81. pozicije.Najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri 32-godišnji teniser iz Sarajeva imao je prije šest godina kada je bio na 23. mjestu.

S druge strane, Tomić je imao sijaset incidenata u karijeri, a navešćemo samo nekoliko.

Nekada 17. reket planete, koji važi za najkontroverznijeg na ATP turu, početkom juna napravio je skandal na čelendžeru u Litl Roku, gdje je predao meč protiv Jute Šimizua poslije samo 23 minuta nakon svađe sa svojom djevojkom Kilom Hani. Svi koji su bili na meču mogli su da čuju kako se oni nekoliko minuta konstantno svađaju, odnosno kako prebacuju jedno drugom za nešto, a ubrzo potom Tomić je prišao sudiji i rekao da odustaje.

U septembu prošle godine, dvojica osoba su pretukla Tomića, dok je treća snimala sve i okačila na društvene mreže.

Tokom pandemije korona virusa na Australijan Openu, Tomić je sa zvijezdom filomova za odrasle Vanesom Sijerom snimao porno filmove u karantinu, a potom je uslijedila velika svađa, prijave za nasilje i raskid.