Ostali sportovi

Novak je spreman za US open! Isplivao snimak sa treninga, jedan detalj svi primijetili

Autor Dragan Šutvić

Isplivao je snimak iz Crne Gore, a na njemu je Novak Đoković bez steznika.

Izvor: X/travel__Sports/Printscreen

Najbolji teniser Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, zatim je veliki uspjeh danima proslavljao u Parizu, na Jadranskom moru i u Beogradu, a sada je vrijeme za nove poslovne poduhvate. Novak se u Crnoj Gori priprema za nastup na US Openu, gdje bi mogao da osvoji 25. grend slem u karijeri. Tamo će, po svemu sudeći, igrati bez steznika za koljeno.

Đoković je na oba turnira nakon operacije meniskusa - koja se dogodila u Parizu tokom Rolan Garosa - imao sivi štitnik koji mu je pomagao da kolejno ostane fiksirano dok se izlaže naporima. Đoković je sa tom dodatnom opremom stigao do finala Vimbldona gdje je izgubio od Karlosa Alkaraza i finala Olimpijskih igara gdje se mladom španskom kolegi revanširao za taj poraz.

Osvajanje zlatne medalje jedan je od najbitnijih detalja Novakove karijere jer je tako kompletirao trijumfe sa svih velikih teniskih turnira. Moglo bi da se ispostavi da je finale u Parizu, na čuvenom terenu Filip Šatrije, bio i posljednji meč na kojem je Novak nosio steznik za koljeno koje je povrijedio nekoliko nedjelja ranije. Tada je stradao meniskus, a Đoković je morao da se povuče sa Rolan Garosa.

Oporavljao se nevjerovatnom brzinom, stigao da nastupi na najbitnijim turnirima ovog ljeta, a krenuće i na američku turneju gdje želi da osvoji posljednji grend slem u sezoni. Nakon toga Novaka Đokovića čeka reprezentacija Srbije i nastupi u Dejvis kupu protiv Grčke. Nakon pet godina pauze, Novak Đoković će ove godine igrati u Kini, gdje je miljenik domaće publike.