Ostali sportovi

Ovo nije smjelo da mi se desi: Alkaraz se oglasio poslije haosa, traži oproštaj

Karlos Alkaraz slomio je reket na meču protiv Gaela Monfisa, pa se izvinjavao na društvenim mrežama...

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Karlos Alkaraz ispao je već u drugom kolu turnira u Sinsinatiju i tamo je izgubio živce. Usred meča sa Gaelom Monfisom je u naletu bijesa slomio reket. Koliko je bio bijesan vidi se i po stanju reketa koji je u potpunosti "zgromio", pa je poslije svega toga morao da se izvinjava.

Oglasio se na društvenim mrežama. "Tražim oproštaj od vas, jer moje ponašanje na terenu nije bilo dobro i to ne bi smjelo da se radi na terenu. I ja sam ljudsko biće, skupila se sva nervoza u meni i ponekad je veoma komplikovano zadržati kontrolu kada je tenzija tolika i kada je puls visok. Radiću na tome da se tako nešto ne ponovi. Vrijeme je da se misli na Njujork", napisao je Alkaraz.

Bio je španski teniser nervozan tokom cijelog meča. Dobio je prvi set sa 6:4 u sredu, pa je meč prekinut zbog kiše i nastavljen je u četvrtak. Francuz je dobio drugi set u taj-brejku, pa je u trećem poveo sa 3:1 i onda je Alkaraz slomio reket. Nedugo poslije toga je izgubio i meč.

Poslije tog meča je našao izgovor u tome što je podloga prebrza ove godine u Sinsinatiju. "Bilo je jako, jako teško za mene. Osjećam kao da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri. Iskreno nisam mogao da igram. Trenirao sam jako dobro na ovom turniru, osjećao sam se sjajno, dobro sam udarao lopticu, dobro sam se kretao... Osjećao sam se kao da igram drugi sport na centralnom terenu u odnosu na ostale terene. Na centralnom terenu su loptice bile brže, više su odskakale, mnogo više nego na drugim terenima", rekao je Alkaraz.