Ostali sportovi

" OVO JE MOJ NAJGORI MEČ U ŽIVOTU!" Alkaraz izgubio trku sa Novakom, pa odmah tražio izgovore

Autor Nikola Lalović

Karlos Alkaraz se žalio na centralni teren i svoju formu, uopšte nije bio zadovoljan nastupom u Sinsinatiju.

Izvor: X/edgeAI/TennisTV

Nikako da dođe sebi nakon poraza od Novaka Đokovića Karlos Alkaraz! Svi su ga vidjeli kao najvećeg favorita za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama, ali tu ga je savladao najbolji teniser ikada, da bi sada ispao u drugom kolu Sinsinatija. Dobro je krenuo, uzeo prvi set, a onda je u taj brejku drugog seta pala kiša. Kada se meč nastavio Alkaraz ga je izgubio! 

Pobijedio ga je veteran Gael Monfis, a videli smo kako Karlos Alkaraz besni, lomi rekete i na kraju frustrirano odlazi sa terena. Na konferenciji za medije posle meča istakao je da mu je ovo najgori meč u karijeri i da nije očekivao da će tako loše igrati s obzirom da se dobro osjećao tokom pripreme za turnir. 

"Bilo je jako, jako teško za mene. Osjećam kao da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri. Iskreno nisam mogao da igram. Trenirao sam jako dobro na ovom turniru, osjećam sam se sjajno, dobro sam udarao lopticu, dobro sam se kretao... Osjećao sam se kao da igram drugi sport na centralnom terenu u odnosu na ostale terene. Na centralnom terenu su loptice bile brže, više su odskakale, mnogo više nego na drugim terenima", rekao je Karlos Alkaraz.

Ovo znači da će mladi Španac u najboljem slučaju dočekati US Open kao treći na ATP listi, ako ga ne prestigne Aleksandar Zverev. Što se samog meča sa Monfisom tiče istakao je da ne vidi ništa dobro što bi mogao da izvuče iz njega.

"Kao što sam i rekao iskreno sam došao ovdje misleći da ću se osjećati dobro i da ću igrati dobar tenis, jer sam navikao da igram na ovom terenu, znam da igram na ovom terenu. Ipak osjećam kao da sam na potpuno drugoj podlozi i i nisam mogao da dođem do svoje igre i mentalne snage. Spreman sam da osvojim svaki turnir na koji dođem. Mislim da je nemoguće naći bilo šta pozitivno vezano za ovaj meč", završio je Alkaraz.