Ostali sportovi

SENZACIJA NA 100M - Alfred je "novi Bolt": Zlato ide na ostrvo od 180 hiljada stanovnika (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Džulen Alfred dominantno došla do zlatne medalje na 100 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: MN Press

Prethodne večeri na Olimpijskim igrama u Parizu vidjeli smo i prvo veliko atletsko iznenađenje. Ni manje ni više nego na jednoj od najatraktivnijih disciplina - 100 metara za žene - gdje nisu slavile ni Amerikanke, a ni Jamajkanke, što dovoljno govori da se neke stvari mijenjaju u ovom sportu!

Najbrža na 100 metara bila je Džulen Alfred (21) koja dolazi sa Svete Lucije, ostrvske države u Karibima koja ima površinu od samo 617 km2. Na ovom ostrvu živi oko 180 hiljada stanovnika, ali i najbrža žena na cijeloj planeti. I čini se da će postajati sve brža u godinama koje dolaze, pošto je gotovo rutinski istrčala trku prethodne noći i i to za samo 10,72 sekunde, dok je olimpijski i dalje u rukama Elejn Tompson-Here sa Jamajke postavljen u Tokiju.

Istina, konkurencija u finalu nije bila toliko žestoka jer aktuelna olimpijska šampionka sa Jamajke nije učestvovala zbog kidanja Ahilove tetive, pred polufinale se zbog povrede povukla i dvostruka olimpijska prvakinja Šeli-En Frejzer-Prajs, međutim svi su već vidjeli da će Šakari Ričardson iz SAD do zlata.

Ipak, za nešto se pitala i Džulen Alfred koja je dominirala i došla do prve medalje za Svetu Luciju u bilo kom sportu. Pogedajte: