Ostali sportovi

“FINALE PRIJE FINALA”, BITI ILI NE BITI ZA “AJKULE”

Autor Balša Janković

Vaterpolisti od 16.35 igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država i moraju da dobiju ako žele da se plasiraju u četvrtfinale u Parizu.

Izvor: MN Press

Porazi od Hrvatske, pa na peterce od Grčke i Italije (za osvojena dva boda) dali su nagovještaj da “ajkule” imaju kvalitet za završnicu, ali danas je momenat kada je jedino važan rezultat - traži se prva pobjeda u Parizu
Ništa se nije promijenilo na psihološkom planu, iako porazi sigurno ne prijaju. Kako god da smo igrali, a bilo je stvarno dobro, ne mogu da učine da smo zadovoljni i da osjećamo neku vrstu satisfakcije. Sada je pred nama ključna utakmica na putu ka četvrtfinalu i spremni smo da se pokažemo. Ovog puta da odigramo dobro i da se to vidi na rezultatu - jasan je centar Vladan Spaić.

Amerikanci su na startu poraženi od Italije, onda su savladali Rumuniju, pa izgubili od Grčke - u Parizu nisu na svom nivou, ali potencijal ekipe koju vodi Dejan Udovičić je veliki.

- U posljednjih osam godina je ovo najbolji američki tim, a najveće oružje mu je centar Ben Halok kojeg moramo da iskontrolišemo. Ako to uspijemo, onda smo u prednosti - dodao je Spaić.

Vlado Popadić je u prve tri utakmice dao devet golova i najbolji je pojedinac u crnogorskom timu - potrebno je da na tom nivou bude i protiv Amerikanaca da bi “ajkule” bile blizu pobjede.

- Odigrali smo tri najbolja meča - nismo ih naplatili, ali ovo je put kojim treba da idemo, jer se vidjelo da sa svima možemo da se nosimo. Ne treba da zaboravimo partije protiv Hrvatske, Grčke i Italije, to mora da nam ostane u podsvijesti i da uradimo sve da tako nastavimo. S takvim pristupom će protiv Amerikanaca biti druga priča - ovo je finale prije finala za nas - istakao je Popadić.