Ostali sportovi

NOVAK OTKRIO GDJE SU STEFAN I TARA: Nisu gledali polufinale, imali su važnijeg posla u Parizu!

Autor Bojan Jakovljević

Đokovići bi trebalo da budu u punom sastavu na finalu, kada će tatu gledati i sin i ćerka.

Izvor: Profimedia/Miguel MEDINA / AFP /

Novak Đoković se plasirao u svoje prvo finale Olimpijskih igara, a to će biti prilika da nasljednici Stefan i Tara gledaju kako se tata bori za zlatnu medalju - vjerovatno jedini veliki teniski trofej koji mu nedostaje u najvećoj karijeri koju je svijet ikada vidio. Da li će se Stefan i Tara pojaviti na finalnom meču protiv Karlosa Alkaraza?

Upitan je Novak Đoković nakon meča protiv Lorenca Muzetija da prokomentariše situaciju sa sinom i ćerkom, pošto oni nisu gledali taj meč u Parizu. Kako je istakao najbolji srpski sportista, imali su druge obaveze - u parku su se igrali sa drugarima i to im je bilo važnije! 

"Prisustvuju mom prvom i možda jedinom finalu, ne znam koliko ću igrati. Sin voli i prati tenis, zna više od Tare, ona malo gleda, malo crta. Znači što sam imao porodičnu atmosferu i nisam bio u Selu jer je ogroman stres, očekivanja su najveća. Stefan je trebalo da bude na meču, ne znam... Drugari su im neki došli, znaš... Juče su došli i to im je važnije. Igraju se po parkovima", rekao je Novak kroz osmijeh.

Prethodnih dana nekoliko puta smo vidjeli Stefana i Taru na stadionu Filip Šatrije, kako bodre tatu na putu do medalje sa Olimpijskih igara. Kako to inače biva, Stefan je bio potpuno koncentrisan na tenis i sa mnogo pažnje je pratio mečeve, dok je Tara uspijevala da pronađe i druge načine da se zabavi. Djelovalo je da oboje vole što su tu, a posebno zanimljive bile su zastavice Srbije kojima su navijali za najboljeg tenisera svih vremena.

Na polufinalnom meču protiv Lorenca Muzetija nisu bili prisutni, a u loži su pored Jelene Đoković sjedili njeni roditelji. Naravno, bio je tu i stručni dio Novakovog tima, predvođen selektorom Srbije Viktorom Troickim. Redovan na mečevima prethodnih dana bio je i brat Marko.