Ostali sportovi

"NIKAD NISAM TAKO JAKO UDARENA!" Italijanka se oglasila poslije meča sa biološkim muškarcem!

Autor Bojan Jakovljević

Italijanka Anđela Karini predala je meč nakon samo 46 sekundi, jer ju je u ringu udarao biološki muškarac.

Izvor: Eurosport/Printscreen

Veliki skandal na Olimpijskim igrama u Parizu izazvao je meč u boksu između Italijanke Anđele Karini i Alžirke Iman Helif. U kategoriji do 66 kilograma italijansa bokserka je nakon samo 46 sekundi odlučila da preda borbu, jer je dobila udarac u lice kakakv nikada nije osjetila - to nije iznenađenje ako znamo da je u drugom uglu bio biološki muškarac koji se takmiči u ženskoj konkurenciji.

Svjetska bokserska federacija je 2023. godine utvrdila da je Iman Helif rođena kao biološki muškarac i zbog toga joj zabranila nastup na Svjetskom prvenstvu, ali Međunarodni olimpijski komitet nije uradio isto. Helif je dobila priliku da se takmiči u Parizu i da dominira ženskom konkurencijom. Primjera radi, pojedini izvori iz Francuske prenose da je Karini zadobila prelom nosa već u uvodnim sekundama meča.

"Nikada u životu nisam tako jako udarena. Na Međunarodnom olimpijskom komitetu je da procijeni", rekla je u prvoj izjavi nakon meča Anđela Karini.

Ona je nakon samo 46 sekundi podigla ruku i otišla u ugao gdje su joj bili treneri, a zatim potvrdila da više ne želi da se bori. Na sredini ringa pala je na koljena i zaplakala, a sa Iman Helif nije željela da se pozdravi nakon "poraza".

Pogledajte detalje sa meča:

"Ovog puta nisam uspjela da na najbolji način predstavim Italiju jer više nisam mogla da se borim. Stavila sam tačku na ovaj meč poslije drugog udarca. Nakon godina karijere i bokserskog života, osjetila sam ovoliko jak bol u nosu. Rekla sam 'Dosta je'... Nisam mogla n privedem meč kraju, pa sam odlučila da stavim tačku", izjavila je italijanskim medijima Anđela Karini.

Iman Helif je obezbijedila palsman u četvrtfinale, a još jedna pobjeda će joj sigurno donijeti medalju jer oba poražena učesnika polufinala dobijaju bronze. Protivnica u borbi za polufinale biće joj Luka Hamori iz Mađarske ili Marisa Vilijamson iz Australije, a njihov okršaj na programu je nešto kasnije u toku dana.