Ostali sportovi

NOVA ŠANSA I NAJVEĆI IZAZOV ZA "AJKULE", PROTIVNIK JE ITALIJA

Autor Balša Janković

Danas daju sve za prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: MN Press

Velika šansa da se savlada vrhunski protivnik je propuštena, crnogorski vaterpolisti definitivno imaju za čime da žale poslije duela sa Grčkom, ali nema ni vremena ni potrebe da očajavaju iz prostog razloga što je put do četvrtfinala olimpijskog turnira i dalje otvoren.

Danas daju sve za prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rival je Italija (16.35), tim koji je u Gradu svjetlosti ostavio najbolji utisak – savladao glatko Sjedinjene Američke Države i Hrvatsku, i koji je pokazao da je jedan od glavnih pretendenata za medalju.

“Rekao bih da već dvije godine protiv odličnih selekcija pružamo odličan otpor. Sve su te utakmice na jednu loptu, u posljednje vrijeme mečevi odu na stranu protivnika, ali vjerujem da ćemo naučiti na sopstvenim greškama. Što se tiče Italije – ključ je da svedemo meč na pozicioni napad, jer su u kontrama mnogo brzi. Rekao bih da su, po imenima centara, slabiji u odnosu na grčke i hrvatske. Tu možemo da imamo prednost”, rekao je golman “ajkula” Petar Tešanović.

Italija je veoma jaka.

“Protiv SAD su bili favoriti, a Hrvati im leže. Uvijek se ti mečevi svode na igrača više i manje. Tu su bili bolji i na kraju pobjedili”, dodao je Tešanović.