Ostali sportovi

PARAGVAJSKA LJEPOTICA (20) ZAVRŠILA KARIJERU: Svi je primijetili na Olimpijskim igrama, a plivačica šokirala odlukom!

Autor Nebojša Šatara

Plivačica Luana Alonso iz Paragvaja donijela neočekivanu odluku.

Izvor: Instagram/luanalonsom/printscreen

Olimpijske igre u Parizu dale su nam priliku da upoznamo jednu od najatraktivnijih sportistkinja današnjice - paragvajska plivačica Luana Alonso (20) privukla je mnogo pažnje objavama na društvenim mrežama, prije svega zahvaljujući svom izgledu. I taman kada su ljubitelji sporta širom svijeta saznali za nju, ona je objavila kraj!

Djevojka iz Paragvaja odlučila je sa samo 20 godina prekine plivačku karijeru, a pitanje je čemu želi da se posveti u narednim godinama. Sudeći po njenoj objavi na društvenim mrežama, ostaće u sportu i nastaviće da radi nešto blisko plivanju, ali će se to dogoditi tek nakon što malo odmori od napornih izazova koje je u profesionalnoj karijeri imala prethodnih godina. Pogledajte kako izgleda Luana:

"Plivanje, hvala ti što si mi dozvolilo da sanjam, što si me naučilo da se borim, da pokušavam, da se žrtvujem, da budem disciplinovana i još mnogo toga. Dala sam ti dio svog života i ja to ne bih mijenjala ni za šta na svijetu zato što sam živjela najbolje moguće iskustvo. Dobila sam zadovoljstvo, prijatelje iz raznih država koje ću uvijek nositi u svom srcu, unikatne životne prilike... Ovo nije zbogom, vidimo se uskoro", napisala je Luana kojoj je očigledno takmičenje u Parizu bilo posljednje. Pogledajte njenu objavu:

Luana Alonso je sa samo 17 godina učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju i tamo je kvalifiakcije završila na 28. mjestu, uz vrijeme 1:00.37. Narednih godina dominirala je na državnim prvenstvima u Paragvaju i na kontinentalnim šampionatima u Južnoj Americi, ali su svi njeni izlasci na svjetska takmičenja završavali slabijim rezultatima. Tako i Olimpijske igre u Parizu, gdje je u kvalifikacijama plivala 100 metara delfin za 1:03.09, što joj je donijelo tek 29. mesto u konačnom plasmanu.