Ostali sportovi

NEVJEROVATNO – Italijan sa aerodroma na teren! Poslije ponoći završio finale u Umagu, istog dana igrao u Parizu!

Autor Marko Radinković

Lorenco Museti je imao samo oko 17 sati pauze između finala u Umagu i prvog kola na OI.

Izvor: MONDO

Italijanski teniser, Lorenco Museti, je, direktno sa aerodroma, odigrao svoj meč prvog kola Olimpijskih igara. Sigurno je bio premoren Italijan, ali je na „Suzan Lenglenu“ porazio svog prvog rivala u Parizu, legendarnog Gaela Monfisa, rezultatom 6:1 6:4. Na prvi pogled, ova pobjeda italijanskog tenisera ne bi bila previše posebna, ali je Lorenco oko ponoći tog dana izašao sa terena u Umagu, te isti dan stigao na terene Rolan Garosa.

Lorenco Museti je igrao turnir u Umagu koji se održavao sedmicu prije turnira na OI. Dvadesetdvogodišnji Italijan je prošao u finale Umaga i tamo ga je čekao Argentinac Francisko Serundolo. Nakon iscrpljujućeg meča koji je trajao tri sata, argentinski teniser je bio bolji, a meč je završio kasno u noći. Očekivalo se da će Lorencov meč na „Lenglenu“ biti odgođen za sljedeći dan, ali organizatori to nisu uradili, te je Lorenco bio primoran da „trči“ iz Umaga u Pariz.

Raspored Italijana nakon finalnog meča je izgledao ovako: Nakon što je završio svoje obaveze nakon meča i pres konferenciju, Italijan je legao oko pola dva ujutro, ali je već u šest ujuto napustio svoj smještaj u Umagu kako bi stigao na aerodrom. Letom koji je išao iz Pule u osam ujutro, stigao je na „Šar de Gol“. Ručak je imao sa italijanskom reprezentacijom u odbojci, te je uspio da odspava pola sata, a nakon „ dremke“ imao je petnaestominutno zagrijavanje, te je iznenađujuće dobrom igrom, porazio legendarnog Francuza. Nakon pobjede, Italijan je izjavio: „ Zaslužujem odmor sada“.

U sljedećem kolu, Museti će igrati protiv argentinskog tenisera, Mariana Navonea. Meč će se igrati u utorak, te će Lorenco konačno imati dan pauze.