Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ NAPRAVIO VELIKU PROMJENU PRED OLIMPIJSKE IGRE! Ne pravi istu grešku dva puta - odluka je donijeta!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković odlučio je da ove godine ne bude u Olimpijskom selu.

Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković ima jedan cilj, da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. To je nešto što mu nedostaje u njegovoj prebogatoj teniskoj karijeri. Osvojio je 24 grend slema, najbolji je igrač svih vremena i hoće i to olimpijsko zlato. Bio je među favoritima u Tokiju na prošlim Igrama, ali je na kraju ostao bez medalje.

Bilo je raznih analiza i priča o tome zašto nije uspio u Japanu, pojedinci su smatrali da je jedan od razloga bio taj što je otišao u Olimpijsko selo i tamo provodio previše vremena i da nije čuvao energiju. Zato je za Pariz donio odluku koja i nije toliko iznenađujuća - neće ići u selo sa ostalim učesnicima Olimpijskih igara. Prosto i jednostavno, ne pravi istu grešku dva puta.

Jasno je i zašto, želi da potpuni fokus bude na pripremama, treninzima i stvarima koje će mu pomoći da bude u najboljoj mogućoj formi na pariskoj šljaci. "Očekujemo da će Novak da dođe u narednih nekoliko dana, ali neće da ostane sa nama u Olimpijskom selu", rekao je jedan od članova srpske delegacije za teniski portal "Clay".

Mučio se Đoković dosta ove sezone, još uvijek nema nijednu titulu, doživio je povredu na Rolan Garosu i imao operaciju meniskusa u Parizu. Uprkos svemu tome došao je do finala Vimbldona i pokazao da diže formu, pravo vrijeme za to je u Francuskoj, na najvećem sportskom događaju.