Ostali sportovi

NIJE TO VIŠE NOVAK, REKAO MI I BEKER! Hrvat misli da se Đoković predao: Nije tako protiv Federera i Nadala...

Autor Milutin Vujičić

Ivan Ljubičić, koji je trenirao i Rodžera Federera, smatra da Nole polako posustaje.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Nekadašnji hrvatski teniser Ivan Ljubičić ne tako davno je rekao da Novak Đoković ima "blokadu" ove sezone koju treba da prevaziđe kako bi bio ispred Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, a i posle Vimbldona drži se ove teze. Đoković je poražen glatko u finalu, Alkaraz je dominantno došao do drugog uzastopnog grend slema na travi, a Ljubičić sve manje veruje da će Nole moći da se vrati na "stara podešavanja".

Bivši trener Rodžera Federera, sada inače zadužen za francuski tenis, ispričao je za "L'Ekip" da postoje stvari koje ga brinu u igri Novaka Đokovića. O njima je razgovarao sa Borisom Bekerom, nekadašnjim važnim Noletovim trenerom, pa su se njih dvoja usaglasila oko jedne bitne stvari.

"Što se tiče Olimpijskih igara, definitivno će Novak imati motivaciju, ali šta ćemo posle? Bez Federera, bez Nadala, ovaj krug je sad malo drugačiji za njega, nije to ista motivacija kao pre...", rekao je Ivan Ljubičić i dodao: "Boris Beker mi je rekao da se njemu čini da je Novak prihvatio Alkarazovu superiornost. To nikada nije uradio sa Rafom i Rodžerom. Tako da, nismo daleko od smene generacija, takav je život".

Podsetimo, Novak Đoković je trenutno u Crnoj Gori gde paralelno odmara od Vimbldona i trenira za Olimpijske igre na kojima će pokušati da donese Srbiji zlatnu medalju. Već je istakao da mu je to najvažniji cilj ove sezone u kojoj za sada nema niti jedan trofej, ali posle finala Vimbldona - na kome je igrao samo mesec dana po operaciji kolena - svi smo ipak optimisti.

Takođe, Novak Đoković je potvrdio i učešće na US Openu, dok će odmah potom obući i dres Srbije u Dejvis kupu, što je samo još jedan dokaz koliko mu je stalo do tenisa.