Ostali sportovi

ŠUMAHER SNIMLJEN PRVI PUT OD NESREĆE! Porodica u šoku ko ih je izdao, pa htio da učini jezivu stvar

Autor Milutin Vujičić

Radnici iz vile Mihaela Šumahera pokušali da ucjenjuju porodicu, ali ih je pronašla policija.

Izvor: firo / DPA / Profimedia

Slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera niko nije vidio u javnosti više od deset godina, tačnije od kada je na skijanju doživio jezivu nesreću. Od tada se o njegovom zdravstvenom stanju malo zna, prije svega jer porodica oštro štiti Šumijevu privatnost i tek retki prijatelji su ga vidjeli od nesreće, dok je uz njega svakodnevno i privatno osoblje. Potpisali su posebne dokumente kojim se porodica štiti, ali...

Njemačka policija uhapsila je i treću osobu koja je optužena da je ucjenjivala porodicu Šumaher fotografijama i snimcima na kojima se nalazi Mihael. Prethodno su već "pali" otac i sin, dok je sada 52-godišnjak priveden u blizini Vupertala, grada u zapadnom dijelu Njemačke, koji je inače radio kao obezbjeđenje u Šumaherovoj vili.

"Istražitelji su pretražili kuću ovog muškarca i oduzeli mu sve mobilne telefone, hard diskove i druge stvari", saopšteno je iz njemačke policije koja nije saopštila ime osumnjičenog.

Otac i sin, koji su prvo uhapšeni, tražili su od porodice nekoliko miliona eura ili će objaviti fotografije i snimke Mihaela Šumahera na internetu, a da bi znali da su ozbiljni - prvo su supruzi Korini poslali dokaze. Treći uhapšeni je navodno stajao iza čitave "operacije" i prethodno je imao zadatak i da se inače bavi digitalnim porodičnim fotografijama, što je zloupotrebio i sada ga čeka potencijalna zatvorska kazna od čak pet godina.

Podsjetimo, Mihael Šumaher je na skijanju krajem 2013. godine udario glavom u kamen nakon čega je stavljen u indukovanu komu više od osam mjeseci. Prebačen je u porodičnu kuću u Švajcarskoj u koju niko sem najbližih prijatelja i porodice, kao i specijalnog tima ljekara, ne smije da uđe. Bilo je čak pokušaja i da tajno uslikaju Mihaela Šumahera i prodaju medijima, što je naravno naišlo na žestoke reakcije porodice, a nedavno je i jedan magazin žestoko kažnjen zbog sličnog pokušaja da dobije ekskluzivu.