Ostali sportovi

NOVAK ĐOKOVIĆ IGRA NA VIMBLDONU!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista pokušaće da izjednači Federerov rekord od osam osvojenih Vimbldona.

Izvor: Twitter/Eurosport/Screenshot

Novak Đoković će igrati na ovogodišnjem Vimbldonu - barem tako kaže žreb koji je danas održan u Londonu! Najbolji teniser svih vremena našao se među učesnicima na izvlačenju parova za treći grend slem turnir u sezoni, a po svemu sudeći to je i potvrda da ćemo ga videti na terenu početkom jula, na travnatoj podlozi.

Kao drugi nosilac na turniru Novak Đoković je stavljen u drugu polovinu žreba, na suprotan kraj od prvog nosioca Janika Sinera. Žreb je odlučio da Karlos Alkaraz bude potencijalni protivnik italijanskog tenisera u polufinalu, dok će Đokovićev eventualni rival biti Aleksandar Zverev.

Novakovi eventualni rivali u završnici turnira mogli bi da budu sedmi nosilac Hubert Hurkač, deveti nosilac Aleks De Minor, pa zatim Holger Rune (15), Feliks Ože-Aljasim (17),  Karen Hačanov (21),... Po projekcijama, odnosno ako ne bude iznenađenja, Hurkač bi trebalo da bude rival u četvrtfinalu, a Rune u osmini finala trećeg grend slema u sezoni.

Najbolji svih vremena turnir u Londonu počinje protiv kvalifikanta Vita Koprive (27) iz Češke, trenutno 123. tenisera planete. Njemu će nastup u prvom kolu Vimbldona biti tek drugi grend slem meč u karijeri, nakon što je pre nekoliko meseci u prvom kolu Australijen opena ispao od Sebastijana Korde, nakon velike borbe u pet setova.

"Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima", istakao je Novak Đoković pre nekoliko dana u razgovoru sa medijima.

Na terenima Vimbldona odigrao je trening mečeve protiv Federika Korije, Frensisa Tijafoa i Janika sinera. Na programu je i sparing protiv Danila Medvedeva, ali već sada je jasna ideja - Đoković je ranije doputovao u London kako bi se privikao na travu i kako bi postepeno kroz treninge, protiv sve jačih rivala, imao priliku da podigne formu na potreban nivo.

Vimbldon počinje 1. jula i traje naredne dve nedelje, a Novak Đoković sa mesta drugog nosioca kreće po prvu titulu u sezoni. Kao dečak je najviše maštao o osvjajanju trofeja na Vimbldonu, a to mu je pošlo za rukom u sezonama 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 i 2022. Prethodne sezone izgubio je u finalu od Karlosa Alkaraza.