Ostali sportovi

"NOVAK VIŠE NIKADA NEĆE BITI BROJ JEDAN!" Đokoviću već sviraju kraj, i to iz zemlje gdje je satanizovan!

Autor Milutin Vujičić

Bivša teniserka iz Australije ne vjeruje da će Novak Đoković ponovo biti najbolji na svijetu.

Izvor: YouTube/Tennis Actu/Twitter/StanSportAU/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković povukao se sa Rolan Garosa zbog povrede koljena koju je zaradio uslijed katastrofalnog stanja šljake na stadionu "Filip Šatrije". Đoković je probleme osjećao od starta turnira, nelagoda se javila na meču protiv Musetija, da bi potom na meču protiv Serundola djelimično pukao desni medijalni meniskus.

Odmah poslije urađene magnetne rezonance, Novak Đoković je odlučio da se povuče sa turnira i pre borbe sa Kasperom Rudom u četvrtfinalu, što znači da je pred njim pauza. Dok strahujemo da neće moći da igra na Vimbldonu ili još gore Olimpijskim igrama u Parizu, Đokovića su opet svi otpisali. Tako su iz Australije, zemlje u kojoj je praktično satanizovan u januaru 2022. godine, odlučili da mu "sviraju kraj" kada je u pitanju boravak na prvom mjestu ATP liste.

Već od ponedjeljka, Novak Đoković neće biti najbolji na svijetu i preskočiće ga Janik Siner, a ukoliko ne bude igrao ni na Vimbldonu, postoji šansa da se njegov pad nastavi. To naravno ništa neće promjeniti jer je Đoković proveo 428. nedjelja na vrhu ATP liste i vrlo moguće da taj rekord nikada neće biti oboren.

"Da li ćemo ikad više vidjeti Novaka na prvom mjestu ATP liste? Ja iskreno ne mislim tako... Mislim da je njegovo vrijeme na prvom mjestu ograničeo. Ali, ima i dalje taj rekord. Hajde da budemo objektivni, ne kažem da apsolutno ne postoji šansa da će se vratiti na prvo mjesto, ali da li mislim? Pa... Proveo je 428 nedjelja tu, to je puno vremena... To je nevjerovatan period od preko osam godina. Ali, mislim da on to ne želi više tako jako", rekla je bivša australijska teniserka Kejsi Delakva.

"On želi titule, bio je otvoren po tom pitanju, želi samo grend slem titule i velike rekorde. Već ima svjetski rekord za prvo mjesto na ATP listi, ali mislim da ga to ne zanima. Da li bi mogao? Da. Da li želi? Ne. Ima još mnogo bodova koje mora da brani, tako da mislim da je isteklo njegovo vrijeme na prvom mjestu ATP liste", dodala je Delakva.

Naš izvještač sa Rolan Garosa je inače usred šetnje saznao za loše vijesti o Novaku Đokoviću, a potom smo od doktora Mome Jakovoljevića čuli umirujuće vijesti. Istakao je da se Đokoviću desilo manje od dva zla, odnosno da postoji šansa da se sve riješi i neoprativno. Takođe, postoji šansa da će se oporaviti na vrijeme i za turnire koje je namjerio da igra, što bi svakako povećalo i šanse da se vrati na prvo mjesto ATP liste.