Ostali sportovi

OLGA IDE NA GREND SLEM ŠAMPIONKU! Izbacila 10. na svijetu, sad mora i šestu sa WTA liste!

Autor Dušan Ninković

Navijaćemo za Olgu Danilović u jednom od najvećih mečeva njene karijere, borbi za mesto među osam najboljih na Rolan Garosu.

Izvor: Youtube/Tennis Actu TV/printscreen

Srpska teniserka Olga Danilović pobijedila je dva meča na Rolan Garosu u roku od dvadesetak sati, a već zna koga će morati da savlada kako bi stigla među osam najboljih igračica na drugom grend slemu u sezoni. Protivnica Olge Danilović u narednoj rundi turnira u Parizu biće grend slem šampionka Marketa Vondrušova (24), osvajačica Vimbldona u prethodnoj sezoni i trenutno šesta igračica planete!

Marketa je bez većih problema savladala Kloi Pake (6:1, 6:3), a uspeh na Rolan Garosu jedan joj je od retkih u ovoj sezoni. Čehinja nije u fantastičnoj formi i Olga će svakako imati svoje šanse, posebno kada se ima na umu da je trava omiljena podloga Markete Vondrušove. to je pokazala i prethodnog leta, kada je ostvarila ubedljivo najveći uspjeh svoje karijere.

Ove godine nije ni blizu da ponovi takve rezultate. Na Australijan openu ispala je u prvom kolu od Dajane Jastremske, a samo je u Štutgartu uspela da pobijedi tri meča u nizu i stigne do polufinala takmičenja. Da igra promjenjivo pokazala je na trenutak i u Parizu, kada je tokom druge runde protiv Amerikanke Volinec izgubila prvi set bez osvojenog gema, što je gotovo nedopustivo za teniserku iz samog svjetskog vrha.

Već godinama Marketa Vondrušova privlači pažnju svjetske teniske javnosti neverovatnim tetovažama koje krase njeno tijelo, a koje su se posebno isticale na grend slemu koji je osvojila. Išarana koža dolazila je do izražaja u kombinaciji sa čisto bijelom uniformom kakve se nose na vimbldonu, pa se o Marketi pričalo i sa teniske, ali i sa drugih strana.