Ostali sportovi

HOROR UDES U FORMULI 1! Prepolovljen bolid Red Bula, tri vozila se slupala u Monte Karlu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Jeziva nesreća na startu trke u Monte Karlu kada su se sudarila tri bolida.

Izvor: Twitter/ElReyGuiri/Screenshot

Bolid vozača Red Bula Serhija Pereza bukvalno je uništen do neprepoznatljivosti u prvom krugu Velike nagrade Monaka! Magnusen je neoprezno zakačio Pereza, bolid mu se okrenuo i od zida udario pri punoj brzini u Hilkenberga, a samo čudo ga je spasilo u toj jezivoj situaciji na stazi... Perezov bolid je skroz uništen, ostao je samo "oklop" iz koga je Meksikanac izašao, čini se nepovrijeđen.

Trka u Monte Karlu je potom prekinuta i redare čeka veliki posao, pošto su krhotine svuda. Neverovatno je u kakvom je stanju ostao bolid Red Bula, dok su manje oštećena vozila Hasa, ali takođe neće nastaviti trku. Pogledajte jezivu nesreću u osmoj trci Formule 1 ove sezone, najveću koju smo vidjeli u poslednje dvije-tri sezone, još od horora Mika Šumahera:


Prethodno smo vidjeli još dva incidenta, Karlos Sainc je "promašio" skretanje u jednoj od prvih krivina i ispustio je treće mjesto koje je obezbjedio u kvalifikacijama, dok su se Okon i Gasli takođe sudarili, ponovo jer je prvoimenoviani bio previše ambiciozan nauštrb klupskog kolege.

Podsjetimo, "pol" poziciju osvojio je Šarl Lekler iz Ferarija, za njim je Oskar Pijastri iz Meklarena, dok je na trećem mjestu i dalje Sainc, iako je na startu napravio ogroman kiks. Ipak su crvene zastave bile istaknute prije toga...