Ostali sportovi

ADŽIĆ: JAKO POŠTUJEM REPREZENTACIJU CRNE GORE

Autor Milica Mrvaljević

Prije 12 godina Dragan Adžić je sa ženskom rukometnom reprezentacijom Crne Gore osvojio istorijsko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Dragan Adžić odveo je Sloveniju na prve Olimpijske igre, a to se ostvarilo upravo protiv naše selekcije. Poslije pobjede je džentlmentski govorio o “lavicama” i radu stručnog štaba.

"Istakao bih da ova reprezentacija i rad koji su Bojana Popović i Maja Savić nakon mene napravile u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore je fenomenalan. Naklon do kraja. U ovom sastavu su danas pokazale fenomenalnu borbu i igru. Imaju potencijal i razlog da se okrenu Los Anđelesu", rekao je Adžić nakon meča za RTCG.

“Bojana i Maja rade fenomenalno sa ovim djevojkama. Imaju moj naklon. I sa ovim timom su pokazale kvalitet. Moje djevojke su pokazale da vrijede. Imamo podršku saveza i odličan rad”, rekao je Adžić nakon meča u Ulmu.

Nekadašnji selektor Crne Gore svjestan je da bi njegova ekipa mnogo teže danas pobijedila da je Crna Gora bila kompletna.

“Sastav Crne Gore je takav da izvlače maksimum. Jako ih poštujem. Znamo da su dale posljednji atom snage. Da je bilo još nekoliko igračica, bilo bi to mnogo teže. Ne brinem se za budućnost Crne Gore. Slovenija je zaslužila Olimpijske igre i nadam se da ćemo na ovaj način dati šansu mladim igračicama da se razvijaju”, dodao je Adžić.