Ostali sportovi

ŠVAJCARCI POSLALI JEZIVU PORUKU FEDERERU! Maska Roždera i preko nje KRV! Šokantni prizori u centru Ciriha (VIDEO)

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Borci za zaštitu ljudskih prava u Cirihu su poslali brutalnu poruku Rodžeru Federeru.

Izvor: printscreen/kurir/campaxorg

Pravo niotkuda, jedan od najpopularnijih sportista svih vremena našao se na udaru aktivista koji smatraju da teniser podržava kršenje ljudskih prava pošto je investirao u kompaniju koja im smeta.

U pitanju je "On", kompanija za proizvodnju patika za planinarenje.

Ova firma je nedavno završila na naslovnim stranama u Švajcarskoj zbog velike razlike između nabavne i prodajne cijene. Navodno, "On" patike u Švajcarskoj prodaje po 20 puta skupljoj cijeni.

Aktivisti organizacije "Kampaks" su u centru Ciriha obavili jezivi performans.

Čovjek sa maskom Rodžera Federera sjedio je za šivećom mašinom, a preko njega je prosuta crvena boja, koja predstavlja krv.

Time je poslata, pomalo uznemirujuća poruka, jednom od najboljih tenisera svih vremena.

Aktivistima smeta zarada koju imaju radnici u fabrici u Vijetnamu.

- Lažni Rodžer Federer je osjetio svoje crveno čudo: Simbol loših plata koje plaća "On" u Vijetnamu. Prema "On-u", radnici zarađuju 260 franaka mjesečno, a u sve su uključeni ekstremni pritisak da se dobro radi i gomila prekovremenih sati. Ipak, prema "Azijskom savezu za minimalne plate" poštena zarada bi iznosila 450 franaka mjesečno - saopštenje je ove organizacije uz molbu građanima da potpišu peticiju protiv kompanije.

Ovo nije prvi put da Švajcarci negoduju protiv sunarodnika pošto su nedavno aktivisti za klimatske promjene u Bernu imali protestnu šetnju zbog toga što Rodžer nije prekinuo sponzorstvo sa jednom tamošnjom bankom.