Ostali sportovi

ISTORIJA ISPISANA!

Autor Milica Mrvaljević

Juče (11. februara) je ispisana istorija karate kluba “Iskra” i Danilovgradskog sporta. U Tbilisiju, Gruzija – predstavnici Iskre koji su nastupili za reprezentaciju Crne Gore ostvarili su ogroman uspjeh i nemjerljiv doprinos reprezentaciji.

Izvor: Iskra

Veliki doprinos reprezentaciji je dat osvajanjem jedne zlatne i dvije bronzane medalje. 

Šampion Evrope u kadetskoj konkurenciji do 63 kg je postao naš Vuk Vučinić koji je u finalnoj borbi pobijedio zvanično 2. takmičara na Svjetskoj WKF rang listi, Belgijanca Zoieini Rayana rezultatom 7:3. Vuk je bio prava Iskra i predstavnik Danilovgradskog karatea – brz, odlučan i nepokolebljiv u svojoj namjeri.

U meču za bronzu, Anes Arifaj je prosto deklasirao domaćeg takmičara Nikolasa Abuladza za nepunih 1,5 borbe. Odlična strategija i sjajan nastup.

Junior Balša Vojinović je nakon Praga osvojio još jednu medalju za Crnu Goru, ovog puta u većoj uzrasnoj kategoriji. Rezultat dobija na značaju, s obzirom na to da je Balša na dan odlaska na put bio pod temperaturom, a da je tokom takmičenja obnovio povredu koljena.

Ovaj nezaboravan uspjeh nije samo rezultat izvanrednih individualnih performansi, već i posvećenosti, truda i podrške koje su pružili članovi kluba "Iskra", njihovi treneri i svi koji su bili uz njih tokom ovog izazovnog puta.

"Iskra" i Danilovgradski sport mogu biti ponosni na ove izvanredne sportiste koji su svojim zalaganjem i radom donijeli sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. Njihova hrabrost, upornost i predanost su inspiracija za buduće generacije sportista u našoj zajednici.