Ostali sportovi

SRBIJA ODIGRALA ZA CRNU GORU I RAZBILA SAD!

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Vaterpolo reprezentacija Srbije je pobjedom protiv Sjedinjenih Američkih Država obezbijedila plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva i vizu za Olimpijske igre u Parizu!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Delfini su Amerikance pobijedili rezultatom 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4) nakon velikog preokreta i nevjerovatne situacije u trećoj četvrtini.

Velika borba je viđena od prvog minuta, a na prvi gol smo čekali do četvrtog. Srbija je stigla do prednosti pogotkom Đorđa Vučinića, ali je već u narednom napadu izjednačio Irving.

Vaterpolist Srbijei su imali i 2:1 poslije gola Nemanje Vica, ali nakon toga je krenulo sa poteškoćama.

Amerikanci su igrali čvrsto i agresivno, možda na trenutke i pretjerano, a u dvije situacije su delfini loše plivali u odbranu i tako omogućili rivalu lake golove.

Poslije prve dvije četvrtine rezultat je bio 7:5 za SAD.

Drugo poluvrijeme je počelo na najgori mogući način - Irving je u prvom napadu povisio razliku na tri gola.

A, potom se dogodila nevjerovatna situacija. Nakon gledanja snimka sudije su pokazale crveni karton Halopu zbog grubog prekršaja, a ,,Delfini" su dobili peterac i igrača više do kraja četvrtine, odnosno u naredna četiri minuta.

Delfini su to iskoristili, postigli su ukupno pet golova zaredom i tako stigli do ozbiljne prednosti (11:8), a to je rezultat kojim su vaterpolisti dvije reprezentacije ušli u posljednju četvrtinu.

U četvrtoj dionici Amerikanci nijesu uspjeli da se vrate u meč.