Ostali sportovi

PREKO TRNJA DO DRUGOG KOLA! Novak se ŽESTOKO MUČIO, pa slomio otpor nezgodnog Hrvata!

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Novak Đoković imao je dosta muka, ali je na kraju uspješno započeo pohod ka novom trofeju na Australijan openu.

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svijeta u četiri seta savladao je mladog Hrvata Dina Prižmića (6:2, 6:7, 6:3, 6:4) i plasirao se u narednu rundu!

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

Već na otvaranju prvog seta Đoković je stigao do brejka, a kasnije je još jednom oduzeo servis Prižmiću te stigao do 6:2.

Djelovalo je kao da će Đoković imati lak zadatak, igrao je sjajno, Prižmić se mučio sa povredom i izgledalo je kao da Novak ima otvoren put ka rutinskoj pobjedi. Ipak, mladi Hrvat "pokazao je zube" u drugom setu, prvi je stigao do brejka koji je Novak momentalno vratio. Sigurni su bili teniseri na svoj servis do kraja seta, pa se ušlo u taj-brejk u kom je Prižmić sve iznenadio i slavio sa 7:5, te poravnao na 1:1.

Izvor: William WEST / AFP / Profimedia

U treći set Novak je krenuo furiozno, poveo je sa 2:0, ali je potom izgubio tri vezana gema i našao se na žestokim mukama. Prižmić je igrao sjajno, ali je Đoković uspio da ga slomi, veže četiri gema i slavi sa 6:3.

Početak četvrtog seta konačno je donio pravu igru Novaka Đokovića! Srbin je plesao po terenu i poveo je sa 4:0, ali je Prižmić uspio da uzvrati i smanji na 4:3. Ipak, snage za potpuni preokret mladi Hrvat nije imao, Đoković je odigrao završnicu seta kako je trebalo, slavio sa 6:4 i plasirao se u drugo kolo Australijan opena gdje će igrati protiv boljeg iz duela Popirin - Polmans i ovaj meč na programu je u srijedu.

Treba napomenuti da je ovaj meč trajao četiri sata i jedan minut i da je bio najduži Đokovićev duel u prvom kolu grend slemova u karijeri.