Auu!

ISTORIJA - NIKAD OVOLIKO LJUDI NIJE GLEDALO JEDAN MEČ: Oboren svjetski rekord, dva puta u nekoliko sati! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Evropsko prvenstvo u rukometu je počelo na spektakularan način!

Izvor: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

Kakav spektakl je viđen u Dizeldorfu! Francuska je sa Nikolom Karabatićem na čelu otvorila rukometni Euro duelom sa Makedonijom, a zatim je Njemačka zaigrala kao domaćin protiv Švajcarske. Kako su ta dva meča odigrana na fudbalskom stadionu Fortune iz Dizeldorfa uspeli su Njemci da obore svjetski rekord i to dva puta!

"Merkur Špil Arena" je u prvom meču ugostila 50.000 navijača, a onda je samo nekoliko sati kasnije taj rekord oboren pošto je na duel Njemačke i Švajcarske došlo 53.586 ljudi! 

U prvom meču Makedonija sa Kirilom Lazarovom na klupi uspjela je da u prvih 30 minuta parira Francuzima, ali su onda "trikolori" digli tempo i rutinski savladali rivala sa 39:29 (17:13). 

Već pomenuti Nikola Karabatić je započeo još jedno veliko takmičenje jednim golom, a najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ugo Deska sa sedam golova, dok je Dilan Nai postigao šest, a Dika Mem pet. Sa druge strane Peševski je sedam puta bio strijelac, a Đonov se takođe istakao sa šest golova. Po četiir su imali Kuzmanovski i Lazarevski, po tri Mitev i Talevski, ali je falilo dubine u timu. Pogledajte kako izgleda stadion na kome se igraju ove dvije utakmice: 

Što se tiče Njemaca oni su u prvom poluvremenu predvođeni sjajnim srednjim bekom Jurijem Knorom sa pet golova poveli sa 13:8 i tako pokazali da su ogromni favoriti protiv Švajcarske sa Nikolom Portnerom na golu i Endijem Šmidom kao glavnim igračem u polju.: