Katastrofa!

NOVAK POVRIJEĐEN, A DOKTOR GA NERVIRA! Haos oko Đokovića pred Australijan open!

Autor Dušan Ninković

Novak Đoković ima problem sa povredom na Junajted kupu!

Izvor: TennisTV/printscreen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ponovo igra za Srbiju - ovog puta u četvrtfinalu Junajted kupa namjerio se na australijskog tenisera Aleksa De Minora, ali... Početak tog meča mogao bi da zabrine sve navijače najboljeg srpskog sportiste. U finišu prvog seta Novak Đoković se dva puta požalio na povredu koja ga je mučila i juče. Riječ je o povredi desne ruke, odnosno zgloba i dijela podlaktice!

Đoković je nakon sedam odigranih gemova tražio pomoć turnirskog ljekara, ali mu nije dozvoljen medicinski tajm-aut već samo kratak razgovor i masaža dijela ruke u kojem osjeća bol. Na bolni dio podlaktice Đokoviću je nanijeta krema, a dva gema kasnije doktor se vratio i ponovo razgovarao sa najboljim svih vremena. Čini se da je Novak ostao iznerviran zbog ponašanja ljekara koji je trebalo da mu pomogne.

Na opasku doktora da povreda koju ima nije nova, Đoković je burno reagovao. "To je povreda koju ste juče liječili. Da li je logika da je danas nećete tretirati...", rekao je Novak Đoković, a nakon kratke intervencije i masaže mišića iznad zgloba nervozan se vratio na teren. Možda je i to bio jedan od razloga da izgubi prvi set protiv Australijanca, koji je taj dio meča odigrao sasvim pristojno.

Podsjećamo, Novak Đoković se na povredu zgloba desne ruke žalio i juče kada je igrao protiv Jiržija Lehečke iz Češke. Kasnije je objasnio kakav tačno problem ima. "Nadam se da se stanje neće pogoršati. Osjetio sam bol na zagrijevanju prije meča, tražio sam pomoć i prije i tokom i posle meča. Nije prvi put da mi se ovako nešto dešava, znao sam i ranije da se snađem. Vjerujem da mogu da se oporavim i da budem spreman za naredni meč", rekao je Novak, koji je mjesto u miksu prepustio Hamadu Međedoviću.

Bolovi u podlaktici mogli bi da naprave mnogo problema Novaku Đokoviću pošto ga čeka sezona u kojoj bi mogao dodatno da pomjeri granice i popravi sve rekorde koje je postavljao prethodnih godina. Kao jedan od prvih ciljeva nameće se osvajanje 25. grend slem titule i 11. titule na australijan openu, a samim tim i produžetak boravka na vrhu ATP liste, gdje će uskoro obilježiti i 410. nedelju!