Ostali sportovi

SITUACIJA MALO BRINE, ALI NIJE PRVI PUT! Đoković progovorio o povredi: Tražio sam pomoć

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković pričao je o povredi zgloba koja je zabrinula sve.

Izvor: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Novak Đoković (36) povukao se sa meča Srbije u miks dublu zbog povrede zgloba. Kada on ne može da igra za nacionalni tim, onda je stanje alarmantno, jer je i pod povredom odigrao singl, pobijedio Jiržija Lehečku i ostavio srpski tim u igri za prolaz u četvrtfinale Junajted kupa, što su kasnije uspeli da ostvare Olga Danilović i Hamad Međedović u mešovitom dublu.

Potpuno očekivano, glavno pitanje za njega na konferenciji za medije bilo je baš o tome. "Nadam se da se stanje neće pogoršati. Osjetio sam bol na zagrijavanju prije meča, tražio sam pomoć i pre i tokom i posle meča. Nije prvi put da mi se ovako nešto dešava, znao sam i ranije da se snađem. Vjerujem da mogu da se oporavim i da budem spreman za naredni meč", rekao je Đoković.

Srbija će u srijedu igrati sa Australijom, domaćinom takmičenja, a prije toga Nole je pričao o Olgi i Hamadu. "Ponosan sam na svoje saigrače. Nervirao sam se dok sam sjedio na klupi i gledao. Njih dvoje imaju velike zasluge za prolaz, pobijedili su tandem koji nije imao šta da izgubi."

Trebalo bi prvi na teren u srjiedu da izađe Novak protiv Aleksa De Minora (oko 10 ujutru po našem vremenu), a onda Olga protiv Ajle Tomljanović. Biće zanimljivo i na tribinama, gdje će biti i "navijački rat", pošto ima dosta Srba. "Situacija sa zglobom jeste malo zabrinjavajuća, ali se radujem što mogu da pomognem svojoj zemlji. Biće sjajna atmosfera sigurno", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: