Ostali sportovi

NOVAK DOČEKAO JUBILEJ - FEDERER I NADAL STREPE! U januaru ih obojicu čeka PONIŽENJE u režiji Đokovića!

Autor Nikola Lalović

Novak iz dana u dan, iz nedelje u nedelju, svakog ponedeljka obori neki rekord!

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ovog ponedeljka Novak Đoković slavi mali jubilej! Nedavno je proslavio 400. nedelju na vrhu ATP liste, a sada čeka je dočekao 405. nedelju na vrhu svjetskog tenisa! Svakog ponedeljka dodatno poboljšava svoj rekord, a znamo da će, makar ne kročio više na teren, bar 409 nedelja biti prvi. 

Novak je takmičarsku 2023. završio sa 11.245 bodova i daleko je odmakao konkurenciji. Drugoplasirani Karlos Alkaraz je na 8.855 bodova, Danil Medvedev je na 7.600, Janik Siner na 6.490, a svi ostali su sa višestruko manjim brojem bodova od srpskog tenisera.

Ovo mu je 16. nedelja zaredom na vrhu ATP liste, pošto je prvo mjesto preuzeo 11. septembra, a sada čekamo da u januaru 2024. godine dočeka dva bitna jubileja. Jedan će dočekati dok Australijan open bude trajao kada 22. januara 2024. godine bude 409. nedelju na vrhu. Tada će imati 200 nedelja više od Rafaela Nadala na vrhu svjetskog tenisa! A 100 nedelja više od Federera dočekaće sedam dana kasnije!

Ipak i tada će sigurno biti onih koji će i dalje imati šta da zamjere Novaku, koji će i dalje imati teorije o tome da nije najbolji na svijetu... Samo neka pričaju, Novak priča na terenu!

BONUS VIDEO: