ČEMU?

ALKARAZ SE "ZAPOSLIO" U HOTELU POSLE SEZONE!? Nećete verovati koliko je naplaćivao časove!

Autor Milutin Vujičić

Karlos Alkaraz je odlučio da zaradi "za džeparac" posle sezone u kojoj je uzeo 11 miliona evra samo od nagrada na turnirima.

Izvor: Profimedia/Rodrigo Oropeza / AFP

Novak Đoković pobedio je Karlosa Alkaraza u polufinalu završnog mastersa u Torinu i tako mu "završio sezonu", a interesantno je da je mladi Španac posle toga "promenio profesiju". Šalu na stranu, Alkaraz je odlučio da tokom priprema za 2024. godinu zaradi i dodatni novac, tako da je u jednom hotelu u meksičkom letovalištu Los Kabos počeo da naplaćuje treninge!?

Neobičan potez, ali Alkaraz je odseo u jednom hotelu sa pet zvezdica u Los Kabosu i dogovorio se da drži privatne časove onima sa "dubljim džepom", tako da je za pola sata treninga sa drugim teniserom sveta - potrebno izdvojiti oko 4.500 evra. Treninzi u grupama su bili jeftiniji, tako da su gosti mogli za 500 evra da vide kako to Karlos Alkaraz trenira i da možda nauče i po neku "caku" od njega.

Zanimljivo je i da je privatni čas sa Alkarazom četiri puta skuplji od noćenja u ovom hotelu, a veruje se da su i hoteli i Karlitos dobro zaradili. Ipak, ako se zna da je Alkaraz prihodovao oko 11 miliona evra tokom prošle sezone samo od turnira (gde su još i sponzori), postavlja se pitanje šta mu je ovo trebalo uopšte?

Podsetimo, Karlos Alkaraz 27. decembra u Džedi (Saudijska Arabija) igra revijalni meč protiv Novaka Đokovića, ali svi znamo da će to biti mnogo više od pukog prijateljskog duela jer ih verovatno čeka sudar i na Australijan openu.