Bizarno!

RUSKI JUTJUBER POBIJEDIO GREND SLEM ŠAMPIONKU! Bizaran meč teniserke i anonimusa - ovo je rezultat!

Autor Dušan Ninković

Ruski teniser koji je poznatiji po snimcima na jutjubu pobijedio nekadašnju drugu igračicu svijeta i osvajačicu Rolan Garosa!

Izvor: Profimedia

Ne pretjerano poznati ruski teniser Grigori Kuklin, teniskoj javnosti mnogo bliži po svojim snimcima na jutjubu, pokazao je baš na toj platformi da bi mogao da igra protiv najboljih na svijetu. Istina, njegova protivnica bila je Anastasija Miskina, nekadašnja ruska teniserka koja je već više od decenije i po u igračkoj penziji, ali je svojevremeno imala daleko veću karijeru od Griše. Zbog toga čudi što je momak koji uglavnom ne može da uđe u glavni žreb ITF turnira rutinski savladao grend slem šampionku - 10:7, 10:5.

Njih dvoje su igrali dva super taj-brejka, odnosno dva dijela meča do 10 osvojenih poena i Grigori Kuklin je u oba bio bolji. Miskinam, koja je meč igrala u trenerci Spartaka iz Moskve, imala je čak i prednost od 5:2 u prvom "setu", ali joj to nije bilo dovoljno da zabeleži pobjedu. Griša je dodao gas i lako napravio preokret. Pogledajte snimak njihovog meča:

Grigori Kuklin - Anastasija Miskina
Izvor: Youtube/Gladiators Tennis

Iako Grigori Kuklin nije anonimus koji je prvi put uzeo reket u ruke, njegova teniska karijera stvarno nije ništa posebno. On nema plasman na ATP listi, a na ITF listi nalazi se tek na 1.555. mestu. Ni u prošlosti nije bio previše uspješan, pošto mu je najbolji plasman na ITF listi tek 1.161. mjesto!

Anastasija Miskina je već 16 godina u teniskoj penziji, pošto je poslednji profesionalni meč odigrala 2007. godine u Parizu, na Rolan Garosu. Tokom davne 2007. imala je velikih problema sa povredama i odigrala je samo dva meča - pomenuti protiv Megan Šonesi i okršaj protiv Žizele Dulko u Ouklendu, na samom početku sezone.

Zanimljivo je da je Miskina i 2006. godinu završila u veoma lošem ritmu, jer je izgubila poslednjih pet mečeva koje je igrala. odnosno od polufinala Stokholma početkom avgusta pa do kraja sezone. Ipak, ovakav odlazak sa pozornice nije bacio senku na njenu veliku karijeru.

Anastasija Miskina je osvojila Rolan Garos pobjedom nad  Elenom Dementijevom 2004. godine. Iste godine igrala je polufinale Olimpijskih igara i zauzila četvrto mesto u Atini, a karijeru je završila sa deset WTS titula u singlu, još pet u dublu, kao i dva osvojena Fed kupa sa nacionalnim timom Rusije. Najbolji plasman u karijeri bilo joj je drugo mjesto u singlu i 15. pozicija u dublu, a bilježila je i velike pobjede protiv nekih od najboljih teniserki svih vremena. Uspijevala je da pobijedi Anu Ivanović, Jelenu Janković, Jelenu Dokić, Viktoriju Azarenku, Mariju Šarapovu, Venus Vilijams, Martinu Hingis, Kim Klajsters, Lindzi Devenport, Žastin Enan, Ameli Morezmo, Svetlanu Kuznjecovu,...