Ostali sportovi

NISAM KORISTIO SE*S IGRAČKE I GURAO IH U... DOSTA VIŠE! Optužili ga da je ovako VARAO šampiona svijeta

Autor Marina Periškić

Oglasio se Amerikanac koji je optužen da je varao u meču uz pomoć se*s igračaka.

Izvor: Profimedia

Amerikanac Hans Niman je šahovski velemajstor koji je optužen da je koristio vibrirajuću se*s igračku za varanje u meču protiv Norvežanina Magnusa Karlsena. Duel je odigran u septembru 2022. godine na Sinkfild kupu u SAD-u, u državi Misuri, kada je Niman odnio pobjedu a Norvežanin ga optužio za varanje. Šahisti su bili na sudu ali se situacija smirila u avgustu kada je spor rešen vansudskim poravnanjem, nakon što je tražio čak 100 miliona dolara od velikog Karlsena.

"Veoma je obeshrabrujuće biti optužen za varanje posle te pobjede, ali te stvari se dešavaju i zaista sam mnogo naučio za to vreme, posebno kada je reč o važnim lekcijama o životu i šahu", rekao je Niman u ponedeljak, u razgovoru sa britanskim novinarom Pirsom Morganom.

Novinar je odmah postavio direktno pitanje da bi razjasnio spornu situaciju iz duela sa Karlsenom, pa ga je upitao da li je ikada koristio analne perle dok je igrao šah. "Pa, vaša radoznalost je malo zabrinjavajuća, možda ste lično zainteresovani, ali mogu vam reći da ne... Jasno da ne, naravno da ne."

Najpopularnija platforma Chess.com je posle istrage objavila da je Niman verovatno varao na više do 100 partija, nakon čega je Amerikanac podneo tužbu. Ipak, priznao je Amerikanac da je dva puta varao na onlajn mečevima Chess.com kada je imao 12 i 16 godina, ali je istakao da nikada to nije radio na Sinkfild kupu ili bilo kojoj partiji na tabli.

Oglasio se i zvaničan sajt prošlog mjeseca i saopštio da ostaje pri svom izvještaju da Niman nije varao. Kako je navedeno, nije pronađen "nikakav odlučujući dokaz da je varao u bilo kojoj partiji uživo". Karlsen se potom izjasnio da razumije izveštaj i to da ne postoje konkretni dokazi da je Niman varao.

Tagovi