BRAVO!

REKAO DA JE NOVAK "POJEO" NADALA I FEDERERA I NASTAO HAOS! Napali čuvenog tenisera, a on ih je samo POKLOPIO...

Autor Milutin Vujičić

Džimi Konors je rekao da je Novak Đoković najveći teniser svih vremena i zbog toga su ga naterali da objasni svoj stav.

Izvor: Instagram/printscreen/rogerfederer

Poznati američki teniser Džimi Konors uvek priča bez dlake na jeziku i tako je bilo i kada je upitan za najkontroverznije pitanje u tenisu: ko je najveći svih vremena? Pre dvadesetak godina bilo je jasno kao dan da je to Pit Sampras, potom se pojavio Federer, za njim i Nadal, da bi Novak Đoković "razljutio sve" njihove navijače rušenjem gotovo svih rekorda koje su postavili Švajcarac i Španac. Upravo zato je Konors i izjavio da je Nole najbolji igrač svih vremena, a nije ni slutio kakvu će lavinu to izazvati...

"Mnogi misle da je Novak Đoković došao do tačke da mu je dosta. Za mene je to sr*nje. Pogledajte sve ljude koji su se vodili time da su Federer i Nadal najveći svih vremena, a nisu najveći ni u svojoj eri", kazao je Konors nakon čega je bilo mnogo onih koji su ga žustro napali i tražili objašnjenje.

Amerikanac je naravno morao da se brani od navijača, pre svih Nadala i Federera, tako da je u najnovijoj epizodi podkasta malo bliže objasnio svoj stav koji i nije toliko kontroverzan. Samo se neko setio da otvoreno kaže istinu u lice.

"Oni (Federer i Nadal, prim. aut.) su napravili takva pravila da su grend slemovi postali važna stvar. Znate ’osvojio je mnogo grend slemova i zato je najbolji’. Za mene, osvrćem se na svaki dan, svaki meč, svaki turnir, svaku godinu. Deluje da se to promenilo u poslednjih 15 ili 20 godina, gde je sve na grend slemovima i koliko puta ste osvojili", rekao je  Džimi Konors i potom je dodao: "Ne kažem i nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači. Samo sam rekao da je tu sada novi momak na vrhu liste i to je sve. Ima najviše grend slemova u ovom trenutku".

Naravno, Konorsove reči imaju veliku težinu pošto je osvojio osam grend slem titula u singlu, dok je proveo čak 268 nedelja na vrhu ATP liste. Ispred njega su samo Rodžer Federer i vlasnik rekorda Novak Đoković.