Ostali sportovi

HOROR U FORMULI - NAJGORI UDES SEZONE: Lider stao nasred staze, a onda se šest vozila ZABILO u njega 250 km/h! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Kako je Sem Bird ostao nepovrijeđen, to je pravo čudo!

Izvor: Twitter/@FIAFormulaE

Strašne scene viđene su u Rimu na trci Formule E kada se pri brzini od skoro 250 kilometara na čas sudarilo čak šest bolida! Prvoplasirani u trci je izgubio kontrolu nad vozilom, što je izazvalo haos na stazi jer su se redom vozači iza njega sudarali i nikako nisu mogli da izbjegnu ostale. 

Pukim čudom izbjegnuto je da se neko ozbiljnije povrijedi i nakon što je trka stopirana na duže od 45 minuta i posle čišćenja staze završen je "Gran pri Rima". 

Vozač koji je izgubuio kontrolu nad vozilom je Sem Bird, a na nesreću njegovo vozilo je stalo u dijelu staze nakon krivine gdje drugi nisu mogli da ga vide. Usledila je serija sudara i čak šest automobila je na kraju totalno blokiralo stazu. Neki su udarili u Birdov bolid, ali većina pokušavajući da izbjegne sudar je udarila u zid. Pogledajte šta se dešavalo na stazi: 

Najstrašniji momenat je bio kada je peto vozilo po redu brzinom od skoro 250 kilometara na čas naletjelo pravo u Birdov Jaguar, ali nekako je čak i sam Bird uspio da ostane bez posljedica i gotovo nepovrijeđen. Na kraju je od 21 vozila koliko je počelo trku čak sedam odustalo. 

"Standardna procedura je da on prođe medicinske preglede. Srećom izgleda da je on u redu, kao i ostali vozači, ali ovo je bio jako loš udes. Bio je to košmaran scenario na najbržem dijelu staze, ali što je najbitnije vozilo je ostalo čvrsto i zaštitilo je vozača", navedeno je iz tima Jaguara. Pogledajte još jednom ovaj sudar: 

 BONUS VIDEO: