Skandal!

SINER PRED NOVINARIMA ISPROZIVAO NOVAKA ĐOKOVIĆA! Užasan komentar Janika - bolje da je NAJBOLJEG IKAD napadao na terenu!

Autor Dušan Ninković

Italijanski teniser Janik Siner na konferenciji otpužio Novaka Đokovića da ga je ometao tokom meča.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

Meč Novaka Đokovića i Janika Sinera u polufinalu Vimbldona obeležila je neobična situacija početkom drugog seta, kada je sudija u stolici Ričard Hejg poen dodijelio italijanskom teniseru. Novak je snažno udario lopticu po paraleli i uzviknuo nakon toga, a procjena Britanca bila je da taj urlik nema veze sa udarcem već da samo ometa italijanskog tenisera. Iako se ovakve stvari reijtko dosuđuju, što je kasnije i Novak isticao, odluka je bila konačna. O toj je kasnije pričao i Janik Siner.

Mladi italijanski teniser glatko je izgubio od Đokovića, a samo je u trećem setu imao šansu da zakomplikuje situaciju. Ipak, to ga nije spruječilo da na konferenciji za medije priča svašta, pa je istakao kako je Novak Đoković "dugo i glasno vikao" nakon što je udario lopticu koju je on jedva mogao da stigne.

"To je odluka sudije. Očigledno je da je udario loptu i nakon toga vikao prilično dugo i glasno. Zaista sam bio fokusiran na tu lopticu. Igrači to rade kada smo sasvim sigurni da osvajamo poen. Bublik protiv Rubljova je slična situacija", rekao je Janik Siner i tako opravdao postupak Ričarda Hejga koji je Đokoviću oduzeo poen. Možda bi mu bolje bilo da je tako oštar bio na Centralnom terenu, kada mu je 14 godina stariji Novak Đoković držao besplatan čas tenisa pred nekulturnom londonskom publikom.

Podsjećamo, sporna situacija se dogodila na početku drugog seta, u trenucima kada je meč mogao da se "prelomi" i na stranu mladog italijanskog tenisera. U gemu tokom kojeg je Novak Đoković servirao glavni sudija mu je prvo oduzeo poen zbog urlika koji je po njegovom mišljenju trajao predugo i koji je uticao na Janika Sinera, a zatim je i opomenuo najboljeg svih vremena zbog prekoračenja vremena.

Đoković je burno reagovao na prvu odluku, dok je drugu mnogo lakše podnio i uspio je da se fokusira na osvajanje gema. Na kraju je posao protiv Janika Sinera završio u tri seta, pa će u nedelju protiv Karlosa Alkaraza igrati finale. Na trećem grend slemu sezone juriće svoju 24. veliku titulu u karijeri, ali i osmi trofej u Londonu, po čemu bi stigao Rodžera Federera.